Ceza infaz düzenlemesi kabul edildi mi? TBMM

14.04.2020 - 00:21 | Son Güncellenme: 14.04.2020 - 00:22

Ceza infaz düzenlemesi ne oldu, kabul edildi mi, kaç oy ile kabul edildi, kimler yararlanacak, hapisten çıkacaklar mı, cezaevleri ne olacak, takviye mi edilecek, af mı geldi, hangi maddeler kabul edildi, kabul edilen kararlar neler, açıklama geldi mi, son durum ne olacak, ceza infaz düzenlemesine giren konular hangisi, terör, cinayet, uyuşturucu, cinsel saldırı kapsam içinde mi, kaç kişi tahliye oldu, 90 bin tahliye hangi suçlardan ve daha fazlası detaylar haberimizde...

Ceza infaz düzenlemesi kabul edildi mi? TBMM

Ceza infaz düzenlemesi TBMM’de kabul edildi. 

 

Ceza İnfaz düzenlemesi TBMM’de kabul edildi. Kabul edilen yasa ile; yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle açık ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanan hükümlüler, 31 Mayıs 2020'ye kadar izinli sayılacak. 

 

Salgının devam etmesi halinde bu süre 2 aylık sürelerle 3 kez uzatılabilecek.

90 bin kişiye tahliye yolu açıldı.

Ceza infazında yarı oranında indirime gidildi. Terör, Cinayet, Uyuşturucu, Cinsel suç kapsam dışı

Ayrıca;  MİT Yasası'na muhalefet suçları ve "canavarca hisle işlenen suçlar" infaz indirimi kapsamı dışına çıkarılırken, "cezasızlık algısına yol açtığı" gerekçesiyle ceza alan herkesin cezaevine girmesinin yolunu açan değişiklikten vazgeçilerek, herkesin maktu olarak 1 yıllık denetimli serbestlikten yararlanması hükmü korundu.

 

İnfaz indirimi ve 3 yıllık denetimli serbestlik nedeniyle ilk etapta 45 bin kişi erken tahliye olacak. Koronavirüs salgını nedeniyle açık cezaevinde bulunanlar ile kapalı cezaevinden açık cezaevine ayrılmaya hak kazananlar ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanan hükümlüler 31 Mayıs’a kadar izin verilecek.

Senin için hazırladığımız haberler