Cezayirli judocu Filistin için İsrailli rakibiyle olan karşılaşmadan çekildi

30.07.2024 - 12:02 | Son Güncellenme: 30.07.2024 - 12:15

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Cezayirli judocu Dris Messaoud, Filistin'e destek olmak için İsrailli rakibi Tohar Butbul'a karşı olan karşılaşmadan çekildi.

Cezayirli judocu Filistin için İsrailli rakibiyle olan karşılaşmadan çekildi

Uluslararası Judo Federasyonu ve organizatörler tarafından yapılan açıklamaya göre Cezayirli judocu, İsrailli rakibi Tohar Butbul ile olan karşılaşmadan çekildi. İşte detaylar...

Filistin için karşılaşmadan çekildi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Cezayirli judocu Messaoud Redouane Dris verdiği bir karar ile gündeme geldi. Dris, Filistin'e destek vermek için İsrailli judocu Tohar Butbul ile olan karşılaşmadan çekilme kararı aldı.

Butbul üst tura yükseldi

Cezayirli Dris'in Tohar Butbul ile karşılaşmamayı tercih etmesi ile İsrailli sporcu bir üst tura yükselmiş oldu.

İlgini Çekebilir
Atıcılıkta ilk madalyamızı kazandık!
Habere Git

İsrail'den açıklama geldi

Messaoud Redouane Dris'in Tohar Butbul ile olan karşılaşmadan çekilmesinin ardından İsrail Olimpiyat Komitesi bir açıklama yaptı. Açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Tohar'ın rakibi yarışmadan çekildi. İsrail delegasyonu olimpiyat değerlerini göz önünde bulundurarak yarışmaya devam edecektir. Bu tür davranışların spor dünyasında yeri olmadığına inanıyoruz."

Bulbut karşısında çekilen ilk isim Dris değil

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda ise bir başka Cezayirli judocu Fethi Nourine de Filistin destek verdiği için turnuvanın son 36 turunda Tohar Bulbut ile olası eşleşmesi nedeniyle oyunlardan çekilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler