Championship'te son Premier Lig biletini alan takım belli oldu!

Cem Ergün
26.05.2024 - 18:47 | Son Güncellenme: 26.05.2024 - 18:54

İngiltere Championship Play-Off final maçında Leeds United ve Southampton karşı karşıya geldi. Kazananın Premier Lig bileti alacağı karşılaşmada gülen taraf Southampton oldu.

Championship'te son Premier Lig biletini alan takım belli oldu!

AJANSSPOR HABER

İngiltere Championship Play-Off final maçında Southampton, Wembley'de oynanan maçta Leeds United'ı 24'üncü dakikada Adam Armstrong'un attığı golle 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Bir sezonun ardından geri döndü

Play-Off final maçında Leeds engelini aşan Southampton, 1 sezonun ardından tekrar Premier Lig'e yükselme başarısı gösterdi. İngiliz ekibi 2022-23 sezonunda 38 maç sonunda 25 puan toplayarak son sırada yer almış ve bir alt lige düşmüştü.

Southampton'ın Play-Off serüveni

Southampton, Championship'te normal sezonu ise 46 maç sonunda elde ettiği 26 galibiyet, 9 beraberlik ve 11 mağlubiyetle 4. sırada tamamlayarak Play-Off biletini cebine koymuştu.

Play-Off ilk turunda Okay Yokuşlu'nun formasını giydiği West Bromwich ile karşılaşan Southampton, ilk maçta deplasmanda 0-0 berabere kalmıştı. Rövanş karşılaşmasında 3-1'lik galibiyet elden eden Russell Martin ve öğrencileri, finalde Leeds United'ın rakibi olmuştu.

Leeds umutlarına finalde veda etti

Premier Lig'e yükselme umutlarını finalde yitiren Leeds United da tıpkı Southampton gibi geçtiğimiz sezon küme düşmüştü. Leeds bu sezon ise Championship'i 90 puanla 3. sırada tamamlamıştı.

Play-Off ilk turunda Norwich City ile eşleşen Leeds United, deplasmanda 0-0 berabere kaldığı rakibini sahasında 4-0 mağlup ederek finalde Southampton'ın rakibi olmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler