Chelsea'de Mudryk, Felix, Badiashile, Santos ve Fofana Transferleri

Orhan Gülek
18.01.2023 - 15:26 | Son Güncellenme: 18.01.2023 - 16:18

Chelsea'de, yeni transferler Mykhaylo Mudryk, Joao Felix, Benoit Badiashile, Andrey Santos ve David Datro Fofana için ödenecek bonservis bedeli 176 milyon Pound'u buldu.

Chelsea'de Mudryk, Felix, Badiashile, Santos ve Fofana Transferleri

AJANSSPOR - HABER

İngiltere’de ara transfer döneminde takımlar, kadrolarını güçlendirmeye devam ediyor. Premier Lig’de bu sezon beklenen performansı sergileyemeyen Chelsea, ligin ikinci yarısına daha güçlü girebilme adına Mykhaylo Mudryk, Joao Felix, Benoit Badiashile, Andrey Santos ve David Datro Fofana ile sözleşme imzaladı.

Chelsea'den 5 oyuncuya 176 milyon pound!

Premier Lig'de 10. sırada yer alan Londra ekibi, transferde genç isimlere yönelirken, bu oyuncular için de İngiltere basınında yer alan haberlere göre 176 milyon pound bonservis bedeli ödedi. 

Mykhailo Mudryk transferi dudak uçuklattı

Chelsea’nin ara transfer döneminde en çok ses getiren transferi, Ukraynalı oyuncu Mykhailo Mudryk oldu. Londra ekibi, Ukrayna temsilcisi Shaktar Donetsk’ten kadrosuna dahil ettiği Mudryk için bonuslar dahil 100 milyon pound bonservis bedeli ödedi. 22 yaşındaki kanat oyuncusu, Chelsea ile 8,5 yıllık sözleşme imzaladı. Shaktar Donetsk formasıyla bu sezon 18 maça çıkan Mudryk, 10 gol ve 9 asistlik performans sergiledi.

Badiashile için 35 milyon pound bonservis

Chelsea’nin bir diğer dikkati çeken transferi ise Fransız ekibi Monaco'dan renklerine kattığı defans oyuncusu Benoit Badiashile. 7,5 yıllık sözleşme imzalanan 21 yaşındaki futbolcu için Monaco'ya 35 milyon pound bonservis bedeli verildi. Badiashile, Monaco'da 135 karşılaşmada, altı gol kaydetti.

Joao Felix’in kiralama bedeli; 11 milyon pound

Chelsea ayrıca, Atletico Madrid'den Portekizli futbolcu Joao Felix’i de sezon sonuna kadar kiraladı. Maviler, 23 yaşındaki Felix için İspanyol ekibine 11 milyon pound kiralama bedeli verecek. Bu sezon Madrid formasıyla 20 müsabakada görev alan Portekizli, beş gol atıp üç asist yaptı. Felix’in, sezon sonu satın alma opsiyonu bulunmuyor.

Andrey Santos ile David Datro Fofana transferleri

Londra ekibi, Brezilya’nın Vasco da Gama takımından transfer edilen 18 yaşındaki Andrey Santos için 18 milyon Pound, Norveç temsilcisi Molde'den kadroya katılan 20 yaşındaki Fildişi Sahilli forvet David Datro Fofana'ya da 12 milyon pound bonservis bedeli ödeyecek.

İlgini Çekebilir
Joao Felix'ten Türkiye'de çıkan haberlere tepki: ''Şu haberleri bırakın!''
Habere Git

İngiltere'de ara transfer dönemi, 31 Ocak'ta sona erecek.

Öte yandan Graham Potter yönetiminde üst üste gelen kötü sonuçların ardından zirveden uzaklaşan Maviler, geçen hafta Crystal Palace'ı tek golle devirdi ve üç puanı hanesine yazdırdı.

Chelsea, 28 puana ulaştı

Bu sonucun ardından 28 puana ulaşan Chelsea haftayı 10. sırada tamamlarken Crystal Palace ise 22 puanla 12. sırada kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler