Chelsea’nin sırrı mikrodalga!

27.02.2021 - 23:35 | Son Güncellenme: 27.02.2021 - 23:43

Premier Lig haberleri… Teknik direktörlüğe Thomas Tuchel’i getirdikten sonra tutulmayan Chelsea’de futbolcuların soyunma odasında ilginç bir uygulamaya başvurdukları ortaya çıktı. İşte detaylar…

Chelsea’nin sırrı mikrodalga!

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Premier Lig’in güçlü ekiplerinden Chelsea, son dönemde aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor. Frank Lampard’ın ardından takımın başına Thomas Tuchel’i getiren İngiliz ekibi, son 9 resmi maçında yenilgi yüzü görmedi. Şampiyonlar Ligi’nde de yoluna devam eden Maviler’in oynadıkları karşılaşmalardan önce ilginç bir ritüeli yerine getirdikleri öğrenildi.

Soyunma odasında küçük hile

The Sun gazetesinin haberine göre, Chelsea futbolcuları her maçtan önce kramponlarını mikrodalga fırında ısıtıyor. Premier Lig temsilcisinin futbolcuları bu küçük hileye, kramponları daha rahat hale getirmek için başvuruyor. Çünkü ayakkabı malzemesi ısıyla yumuşuyor ve daha esnek olabiliyor. 

İngiliz gazetesine konuşan Chelsea yetkilisi, bu sıradışı uygulamayı şöyle anlattı: "Modern futbol kramponları, soğuk olduklarında sertleşiyor ve giyilmeleri zorlaşıyor. Bu yüzden futbolcular kramponlarını bir veya iki dakikalığına mikrodalgaya koyuyorlar ve yeterince yumuşak olduklarında zamanlayıcı çalıyor. 

Oyuncu performansını artırıyor

Bu yöntem kramponlardan mümkün olan en kısa sürede en iyi şekilde yararlanmak, oyuncuları rahat ettirmek ve böylece mümkün olan en kısa sürede ellerinden gelenin en iyisini yapabilmelerini sağlamakla ilgili."

Manchester United ile karşılaşacaklar

Premier Lig’de 25 maç sonunda 43 puanla 5. sırada bulunan Chelsea, 28 Şubat Pazar günü saat 19.30’da Manchester United’ı konuk edecek. Dev karşılaşma S Sport ve S Sport Plus’tan canlı yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler