Chicago Bears evinde kazandı

30.09.2019 - 05:23 | Son Güncellenme: 30.09.2019 - 05:23

NFL'in 4. haftasında Chicago Bears, Soldier Field'da NFC Kuzey Grubu'ndaki rakiplerinden Minnesota Vikings'i konuk etti.

Maçın ilk hücum serisini oynayan Chicago Bears'ta as oyun kurucu Mitchell Trubisky, karşılaşmada 3 dakika dolmadan, sol omzundan sakatlık yaşadı ve oyundan çıktı. (12.10) Trubisky'nin yerine giren oyun kurucu Chase Daniel, seriyi running back Tarık Cohen'e attığı pasın touchdownla bitmesiyle notkaladı. 10 yardlık pas oyunundan gelen touchdown sonrasında Eddy Pineiro, ekstra golü sayıya çevirdi ve Bears 7-0 öne geçti. (7.44) Illinois ekibi, ilk 15 dakikayı bu skorla önde tamamlarken, ikinci çeyreğe de önceki çeyrekten kalan hücum serisini devam ettirerek başladı. Ancak Bears, bu seriden sayı çıkaramadı. 

Minnesota Vikings, ikinci hücum sersinde top kaybı yaptı. Kirk Cousins'ın pasını yakalayan Stefon Diggs, cornerbacklerden Prince Amukamara'nın müdahalesiyle topu yere düşürdü. Yere düşen topu, Bears safetylerinden Ha Ha Clinton-Dix yakaladı. Hakemler, ilk olarak isabetsiz pas kararı verse de, Illinois ekibinin başantrenörü Matt Nagy, itiraz bayrağını attı. Pozisyon tekrardan incelendikten sonra karar değişti. Ha Ha Clinton-Dix'in fumble reocoverı geçerli oldu ve hücum sırası Chicago Bears'a geçti. (6.35) Bears, Eddy Pineiro'nun 25 yard uzaklıktan attığı alan golüyle farkı çift hanelere çıkardı ve devreye 10-0 önde girdi.
 
Bears savunması, üçüncü çeyreğe hücumda başlayan Minnesota Vikings'in henüz ilk oyununda top kaybı yaptırdı. Yıldız savunmacı Khalil Mack, Kirk Cousins'ı sacklerken topun düşmesini de sağladı. Yere düşen topu, Bears savunma hattından Nick Williams yakaladı ve hücum hakkı el değiştirdi. (14.54) Illinois ekibi, eline geçen fırsatı değerlendirdi. İlerleyen süre içerisinde Eddy Pineiro ile 2 alan golü sayısı bulan Bears, skoru 16-0'a getirdi. (3.04) 
 
Son 15 dakikaya sayı bulamadan giren Minnesota Vikings, maçtaki ilk sayılarını bitime 3 dakikadan az bir süre kala buldu. Minneapolis ekibinn running backlerinden Dalvin Cook, 2 yardlık koşu oyununu gol bölgesinde tamamladı. Ancak Vikings, ekstra 2 sayı denemesinde başarısız oldu ve farkı 10 sayıya kadar düşürebildi. (2.58) Kalan süre, Vikings'in geri dönüşü için yeterli olmadı ve Chicago Bears karşılaşmayı 16-6 kazandı.
 

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 
 CHICAGO BEARS 
 
Chase Daniel (QB): 30'da 22 pas isabeti, 195 yard pas mesafesi, 1 touchdown pası
 
Khalil Mack (LB): 1'i solo, toplam 2 tackle, 1.5 sack, 1 top düşürme
 
Nick Williams (DT): 3'ü solo toplam 7 tackle, 2 tackleda mesafe kaybettirme, 2 sack, 1 fumble recover
 
Eddy Pineiro (K): 3'te 3 alan golü ve 1'de 1 ekstra golle 10 sayılık katkı
 
 MINNESOTA VIKINGS 
 
Dalvin Cook (RB): 14 koşu oyununda 35 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı, 8'de 6 pas yakalamada 35 yard mesafe
 
Stefon Diggs (WR):  7'de 7 pas yakalamada 108 yard mesafe

Senin için hazırladığımız haberler