Chidozie Awaziem'den Rizespor ve kariyer açıklaması!

12.03.2019 - 17:30 | Son Güncellenme: 12.03.2019 - 14:34

Chidozie Awaziem'den Rizespor ve kariyer açıklaması!

Portekiz ekibi Porto’dan kiralık olarak Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’a transfer olan Chidozie Awaziem Karadeniz ekibindeki durumu ve kariyer planlaması hakkında açıklamalar yaptı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Nijeryalı futbolcu, Türkiye’deki vatandaşlarıyla da iletişim halinde olduğunu dile getirdi. Awaziem’in açıklamaları şu şekilde;

Awaziem neden Türkiye’yi tercih etti?

Türkiye’yi seçme nedenim; devamlı olarak oynamaktı. Türkiye bana uygun bir lig. Mücadeleci ve fiziksel güce önem veren bir lig. Devamlı oynamak için geldim. Burada çok iyi bir ortam var. Oynadığımız maçlarda iyi şeyler yapıyoruz. Bu da beni daha çok sevindiriyor. Kısa sürede alışmamı sağladı. Her şey yolunda gidiyor. Türkiye’yi çok sevdim.

Rizespor’a adaptasyon süreci

Adaptasyon sürecime herkes destek oldu. İyi bir ekip oluşturuldu. Adaptasyonun hızlı olmasını sağlayan bir ekibimiz var. Herkes saha içinde ne yapması gerektiğini biliyor. Bütün takım arkadaşlarım taktik disiplin çerçevesinde oyuna devam ediyor. Hocamız da bunu ifade ediyor, bu bilgileri aktarıyor. Takım oyununu iyi oynadığınız zaman siz de rahatlıyorsunuz. Takımdaki her bireye minnettarım.

Portekiz futbolu ile Türk futbolu arasında ne gibi farklar var?

Portekiz futbolu ile Türk futbolu arasında açıkçası çok bir fark görmüyorum. Orası da mücadeleci bir lig. Takımların seviyesi de hemen hemen aynı. Oynadığımda ve değerlendirme yaptığında çok bir fark görmediğimi söyleyebilirim.

“Türkiye’deki vatandaşlarımla iletişim halindeyiz”

Nijerya Milli Takımı’na davet edildim. Türkiye’deki vatandaşlarımla görüşüyorum. Moses ile de görüştüm. Milli Takım’da oynamaya devam ediyorum. Nijeryalı oyuncuların olması da çok iyi. Umar ve Azubuike ile sürekli görüşüyoruz. Trabzonspor’dan Onazi ve Nwakaeme ile görüşüyoruz. Onyekuru da Galatasaray’da oynuyor. Onunla da görüşüyoruz.

Awaziem’in kariyer hedefi nedir?

Avrupa’da elbette oynamak isterim. Her zaman kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Kendinizi geliştirince kulüplerin ilgisini çekiyorsunuz. Şu anda oynadığım Rizespor elbette büyük bir kulüp. Ama her futbolcunun daha da büyük kulüplere gitmek gibi bir niyeti vardır. Bunu sağlayabilirsem çevremdeki insanlara da yardım etmek gibi bir niyetim olduğunu ifade edebilirim.

Senin için hazırladığımız haberler