Chiefs 24-0 geriden dönerek Titans'ın rakibi oldu

13.01.2020 - 02:31 | Son Güncellenme: 13.01.2020 - 02:31

NFL Amerikan Futbol Konferansı yarı final maçında Houston Texans, deplasmanda Kansas City Chiefs'in konuğu oldu. 

 
Texans, maçın ilk hücum serisinde, 54 yardlık pas oyunundan touchdown çıkardı. Deshaun Watson'ın attığı pası rakip yarı sahasının 30 yard çizgisinde yakalayan wide receiver Kenny Stills, kalan mesafeyi rahat bir şekilde geçti ve gol bölgesine girdi. Touchdown sonrasında Ka'imi Fairbairn'in ekstra golü isabetli oldu ve Kırmızı Lacivertliler 7-0 öne geçti. Houston, Kansas City Chiefs'in ilk hücum serisini de touchdownla bitirdi. Hücum hakkını tazeleyemeyerek son hakkında degaja giden Chiefs top kaybı yaptı. Dustin Colquitt'in degajı, Texans linebackerlarından Barkevious Mingo tarafından bloklandı. Akabinde topu yakalayan cornerback Lonnie Johnson Jr, 10 yardlık bir ilerleme sonrasında touchdownı yaptı. Farkı çift hanelere çıkaran Texans, ikinci ekstra gol sonrasında skoru 14-0'a getirdi. (10.06) Texans, ilerleyen dakikalarda üçüncü touchdownına 4 yardlık bir pas oyunu sonrasında imza attı. Tight end pozisyonunda oynayan Darren Fells, Deshaun Watson'ın pasını gol bölgesinde yakaladı. Akabinde Ka'imi Fairbairn'in üçüncü ekstra golü de isabetli oldu. (1.21) İlk 15 dakikada sayı yemeyen Houston Texans, ikinci çeyreğe 21-0 önde bitirdi. 
 
KISA SÜREDE BÜYÜK DÖNÜŞ
 
Texans, ikinci 15 dakikaya, önceki çeyrekten kalan hücum serisini sürdürerek başladı ve son oyunda Ka'imi Fairbairn'in 31 yard uzaktan attığı alan golüyle farkı 24 sayıya çıkardı. (10.54) Ancak 24-0 geride olan Kansas City Chiefs, 3 buçuk dakika içinde 3 touchdown yaptı. Missouri ekibinin ilk touchdownı, 17 yardlık pas oyunundan çıktı. Yıldız oyun kurucu Patrick Mahomes'un attığı topu yakalayan running back Damien Williams, topu gol bölgesine taşıdı. Touchdown sonrasında Harrison Butker'ın ekstra golü geldi ve fark 17 sayıya düştü. (9.55) Houston, bir sonraki hücum serisinde 4 hakkını da kullanıp 10 yardlık hak tazeleme mesafesini geçemedi. Chiefs ise, büyük hücum oyunlarına imza attıktan sonra, 2 ve golde 4 yardlık pas oyunu oynadı. Yıldız tight end Travis Kelce, Patrick Mahomes'un attığı topu touchdown pasına çevirdi. Sonrasında Butker'dan ikinci ekstra gol geldi. (8.05) 15 saniye sonra, Houston Texans'ın returnerı DeAndre Carter, Chiefs'in safetylerinden Daniel Sorensen'in müdahalesiyle taşıdı topun kontrolünü kaybetti. Havalanan topu Kansas City'den Darwin Thompson yakaladı ve hücum hakkı bir kez daha Missouri ekibinin oldu. (7.50) Chiefs, 1 buçuk dakika geçmeden Patrick Mahomes - Travis Kelce ikilisiyle bir pas oyununu daha touchdownla sonuçlandırdı. 6 yardlık pas oyununun touchdownla bitmesinden sonra Harrison Butker, üçüncü ekstra golü de sayıya çevirdi ve fark 3 sayıya indi. (6.31) Büyük bir geri dönüşe imza atan Kansas City Chiefs, çeyreğin bitimine 44 saniye kala bir touchdown daha bularak öne geçti. 5 yardlık pas oyununda touchdownı yapan isimler yine Patrick Mahomes ve Travis Kelce oldu. İsabetli dördüncü ekstra gol sonrasında, Missouri ekibi adına sayılık bir üstünlük oluştu. Texans'ta Ka'imi Fairbairn, son hücumda alan golü kaçırdı. Kansas City, devre arasında soyunma odasına 28-24'lük üstünlükle gitti.
 
Chiefs, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisini Damien Williams'ın 1 yardlık koşu touchdownıyla bitirip farkı çift hanelere çıkardı. Ancak Harrison Butker, bu touchdown sonrasında ekstra golü kaçırdı ve skor 34-24'te kaldı. (11.24) Oyunun hakimiyetini eline geçiren Missouri ekibi, üst üste 6 hücum serisini tocuhdownla bitirmeyi, Damien Williams'ın 5 yardlık koşu oyununun ardından başardı. Arayı açan Kansas City Chiefs, Harrison Butker'ın beşinci ekstra golüyle farkı 17 sayıya çıkardı. (4.39) Geri dönüş çabasına giren Houston, çeyreğin bitimine 24 saniye kala, Deshaun Watson'ın 5 yardlık koşu oyunuyla uzun bir süre sonra touchdown buldu. Akabinde Ka'imi Fairbairn'in ekstra golü isabetli oldu. 
 
Son 15 dakikaya 41-31 önde giren Kansas City Chiefs önceki çeyrekten kalan hücum serisini touchdownla tamamladı. 8 yardlık pas oyununda, Patrick Mahomes'un 5. touchdown pasını bir başka tight end Blake Bell'e attı. Missouri ekibi, ekstra gol sonrasında skoru 48-31'e getirdi. (13.52) Harrison Butker, ilerleyen dakikalarda 24 yard uzaktan alan golü atarak farkı 20 sayıya çıkardı. (8.06) Kalan sürede üstünlüğünü koruyan Chiefs, mücadeleden 51-31 galip ayrıldı.
 
Bu sonuçla Chiefs, üst üste ikinci kez Amerikan Futbol Konferansı'nda şampiyonluk maçına çıkacak. Missouri ekibi, sahasında Tennessee Titans ile 54. Super Bowl'a kalmak için mücadele verecek.
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 KANSAS CITY CHIEFS 
 
Patrick Mahomes (QB): 35'te 23 pas isabeti, 321 yard pas mesafesi, 5 touchdown pası, 4 koşu oyununda 56 yard mesafe
 
Damien Williams (RB): 12 koşu oyununda 47 yard mesafe ve 2 koşu touchdownı, 6'da 2 pas yakalamada 21 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
Travis Kelce (TE): 12'de 10 pas yakalamada 134 yard mesafe ve 3 pas yakalama touchdownı
 
Rashad Fenton (CB): 5 solo tackleda 1 kez mesafe kaybettirme, 1 sack
 
Frank Clark (DE): 3 solo tackleda 2 kez mesafe kaybettirme, 2 sack
 
 HOUSTON TEXANS 
 
Deshaun Watson (QB): 52'de 31 pas isabeti, 388 yard pas mesafesi, 2 touchdown pası, 6 koşu oyununda 37 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı
 
Kenny Stills (WR): 6'da 3 pas yakalamada 80 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 

Senin için hazırladığımız haberler