Chris Singleton kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? Kavga...

05.06.2021 - 21:48 | Son Güncellenme: 05.06.2021 - 21:59

Anadolu Efes'in yıldızı Chris Singleton, Fenerbahçe'den Melih Mahmutoğlu ile yumruk yumruğa kavga etti. Peki, Chris Singleton kimdir, kaç yaşında ve nereli? Hangi takımlarda oynadı?

Chris Singleton kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? Kavga...

Anadolu Efes'in uzun forveti Chris Singleton, Basketbol Süper Ligi finalinde Fenerbahçe kaptanı Melih Mahmutoğlu ile yumruklaştı. Başarılı oyuncunun kavgaya yarışması nedeniyle internetin gündemi bir anda Singleton'a yoğunlaştı. Peki, Chris Singleton kimdir, kaç yaşında ve nereli? Chris Singleton hangi takımlarda oynadı? Anadolu Efes'e transfer olmadan önce hangi kulüpte oynuyordu? İşte, Anadolu Efes'in yıldız basketbolcusu Chris Singleton'un hayatı.

Chris Singleton kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Chris Singleton, 21 Kasım 1989'da Amerika'nın Georgia eyaletine bağlı Canton şehrinde dünyaya gelmiştir. 31 yaşındadır. 2.06 boyundaki basketbolcu, uzun forvet mevkinde oynamaktadır. Son 2 sezondur Anadolu Efes'te forma giyen Chris Singleton, yükselen form grafiği ile adından söz ettiriyor. Singleton, bu yıl Real Madrid'e karşı Euroleague Play-Off'larında son derece klas bir oyun sergilemiş ve son karşılaşmada maçın adamı seçilmişti. Anadolu Efes, Singleton'un bu anlamlı oyunundan sonra kupaya bir adım daha yaklaştı.

Hangi takımlarda oynadı?

Singleton, 2011-13 yıllarında NBA ekibi Washington Wizards tarafından draft edildi. 2 yıl kadar burada oynadıktan sonra Çin ekibi Jiangsu Dragons'un yolunu tuttu. Anadolu Efes'e uzanan yolda birçok ekibin formasını giyen Singleton'un kariyeri boyunca oynadığı takımların listesi şu şekilde:

  • Washington Wizards
  • Jiangsu Dragons
  • Oklahoma City Blue
  • Lokomotiv Kuban
  • Anhui Dragons
  • Panathinaikos
  • Barcelona Lassa
  • Anadolu Efes

2 yıl daha Anadolu Efes'te

2020 yılında Amerika doğumlu uzun forvetin sözleşmesinde opsiyon maddesi devreye girmiş ve Singleton 3 yıl daha Anadolu Efes'in oyuncusu olmuştur. Singleton, 2023 yılına kadar Anadolu Efes için parkede mücadele edecek.

Melih Mahmutoğlu ile kavga etti!

Basketbol Süper Ligi finalinde Chris Singleton, Melih Mahmutoğlu ile karşı karşıya geldi. İkili, önce Jan Vesely'nin oyundan atıldığı pozisyonda yüzleşmişti. Maçın bitimine dakikalar kala Singleton ve Mahmutoğlu yumruklaştı. Bu yumrukların birçoğu isabetli olmazken, hakemler her iki oyuncuyu da doğrudan diskalifiye etti.

Senin için hazırladığımız haberler