Christian Eriksen'den sevindirici haber! İşte son durumu...

12.06.2021 - 19:51 | Son Güncellenme: 13.06.2021 - 00:57

Son dakika haberleri... Danimarka'nın yıldız futbolcusu Christian Eriksen, Finlandiya maçında yere yığıldı. İşte detaylar...

Christian Eriksen'den sevindirici haber! İşte son durumu...

AJANSSPOR - HABER

 

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın üçüncü karşılaşmasında Danimarkalı Christian Eriksen yere yığıldı. Inter'in ve Danimarka'nın yıldız oyuncusu uzun süre yerden kalkamayınca sağlık ekipleri yeşil çimin üzerine çıktı. Ancak, Eriksen hala ayağa kalkamadı. 

"Oyuncu tepki vermiyor..."

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle devam ederken Danimarkalı Christian Eriksen yere yığıldı. İlk etapta Eriksen'in takım arkadaşları yanına gidip ayağa kaldırmaya çalıştı ancak Eriksen herhangi bir tepki vermedi. 29 yaşındaki oyuncunun tepkisiz kalması üzerine Danimarka sağlık ekipleri hızla oyuncunun yanına koşup ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Ancak, sağlık ekipleri de aynı gerçeklikle karşılaştı: Eriksen hareketsizdi!

Kalp masajı yapıldı

Yeşil sahada Christian Eriksen'e uzun süre kalp masajı yapıldı ancak futbolcu tepki vermemeye devam etti. Bunun üzerine Danimarkalı futbolcular gözyaşlarını tutamadı. Diğer taraftan, Finlandiyalı futbolcular soyunma odasına gitti.

Maç iptal edildi 

Christian Eriksen'e kalp masajı yapıldığı sırada UEFA'nın resmi hesabından bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda ilk yarısı 0-0 eşitlikle devam eden Danimarka - Finlandiya maçının ertelendiği duyuruldu.

"Haydi kalk ayağa!" 

Başarılı futbolcunun tedavisi sürerken; Türk kulüplerinden ilk paylaşımlar yapıldı. Galatasaray'ın sosyal medya hesabından Eriksen'e yönelik: "Geçmiş olsun Christian Eriksen. Dualarımız seninle. Kalk ayağa" yorumuna yer verildi.

 

Fenerbahçe, Eriksen'in fotoğrafını paylaşarak: "Dualarımız seninle" yorumunu düştü.

 

Beşiktaş'ın sosyal medya hesabından da Eriksen'in fotoğrafı paylaşılarak: "Haydi kalk ayağa Christian Eriksen! Dualarımız seninle..." paylaşımı yapıldı. 

Taraftarı yıkan olay: "Christian Eriksen..."

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Parken Stadyumu'nda oynanan karşılaşma, Christian Eriksen'in ayağa kalkamayışıyla ertelendi. Eriksen'e uzun süre kalp masajı yapılması, Finlandiya ve Danimarkalı taraftarları endişelendirdi. 

Eriksen'in son fotoğrafı paylaşıldı

Danimarka Milli Takım futbolcusu Christian Eriksen'in son fotoğrafı paylaşıldı. Görüntülerde sol elini alnına götüren oyuncunun gözlerinin açık olduğu görülüyor. 

"Hızlı müdahale hayat kurtardı..."

TRT 1 yayınına bağlanan Uzman Kardiyolog Halil Akın: "Bir problem olmayacağını düşünüyorum. Anlık bir ataktı. İyi müdahale edildi. 3 dakika içerisinde bu müdahalenin yapılmış olması Eriksen’in bu pozu vermesini sağladı. Erken müdahale hayatını kurtardı" yorumunda bulundu. 

Eriksen'in eşi gözyaşlarına boğuldu

Danimarkalı futbolcu sedye ile hastaneye götürüldüğü sırada kameralar Christian Eriksen'in eşi Sabrina Kvist Jensen'e çevrildi. Jensen'in gözyaşlarını tutamadığı anlarda Danimarka Milli Takımı'nın kaptanı Simon Kjaer, Sabrina'yı teselli etti. Eriksen ve Jensen çiftinin en son 2020 Aralık ayında çocukları dünyaya gelmişti.

UEFA'dan resmi açıklama geldi

Eriksen'in sedyeyle hastaneye kaldırılmasından sonra UEFA'nın resmi internet adresinden futbolcunun sağlık durumuna ilişkin: "Christian Eriksen'in durumu stabil." ifadelerine yer verildi. 

Federasyondan açıklama

UEFA'nın resmi açıklamasından hemen sonra bir paylaşım da Danimarka Futbol Federasyonu'ndan geldi. Federasyondan yapılan açıklamada, Christian Eriksen'in uyanık olduğu ve hastanede kontrolden geçtiği bilgisine yer verildi. 

Inter CEO'su: "Eriksen WhatsApp mesajı attı"

Eriksen'in hastaneye kaldırılmasından sonra Inter CEO'su Marotta: "Eriksen, az önce Inter oyuncularının olduğu WhatsApp grubuna mesaj attı. Durumu hakkında iyimseriz. Danimarka yetkilileri, durumunun kontrol altında olduğunu söyledi. Güzel haberler bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

 

İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio ise: "Eriksen şu an kendini daha iyi hissediyor." paylaşımını yaptı.

Maç devam etti

UEFA, Christian Eriksen'in yere yığılmasıyla durdurulan Finlandiya karşılaşmasının 21.30'da kaldığı yerden devam edeceğini duyurdu.

Finlandiya - Danimarka dayanışması

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, Finlandiyalı taraftarların "Christian" diye; Danimarkalı taraftarların "Eriksen" diye bağırdığı görülüyor. 

 

Eriksen'i hayata döndüren cihaz

Doçent Doktor Muhammed Keskin, sosyal medya hesabından Christian Eriksen'i hayata döndüren tıbbi cihazı paylaşarak:

"Eriksen'i hayata döndüren cihaz: Otomatik Eksternal Defibrilatör (OED) Hayati ritim bozukluğu olan ventriküler fibrilasyonu otomatik olarak tanıyıp elektroşok vererek kalbi hayata döndürür. Stadlar ve havalimanlarında var ama insanların toplu olarak bulunduğu her yerde olmalı." yorumunda bulundu.

 

 

Eriksen maçın devam etmesini istedi

ZDF'de yer alan habere göre; Christian Eriksen'in, takım arkadaşları ile yaptığı facetime görüşmesinde iyi olduğunu ve maça devam etmelerini istediği belirtildi. 

Almanya Milli Takımı'ndan paylaşım

Almanya Milli Takımı da Christian Eriksen ile ilgili, "En kısa sürede iyileşmen dileğiyle Christian Eriksen" paylaşımında bulundu. 

UEFA Başkanı Ceferin:"Christian Eriksen'in bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum"

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, 16. Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) B Grubu'ndaki Danimarka-Finlandiya maçında fenalaşması sonrası hastaneye götürülen Christian Eriksen'in en kısa zamanda sağlığına kavuşması temennisinde bulundu.

Ceferin, UEFA'nın Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Christian'ın bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum. Tanrıya ailesine güç vermesi için dua ediyorum. Böyle zamanlarda futbol ailesinin birliği o kadar güçlüdür ki o ve ailesi, herkesin iyi dilekleri ve dualarını yanlarında taşır. İki takımın taraftarlarının da onun adını haykırdığını duydum. Futbol güzel, Christian da bu oyunu güzel oynuyor." ifadelerini kullandı.

Lukaku'dan Eriksen'e

Belçika - Rusya karşılaşmasında takımı adına ilk golü kaydeden Romelu Lukaku, attığı golü Inter'den takım arkadaşı Eriksen'e armağan etti.

"Chris, güçlü kal, seni seviyorum."

Inter takım doktorundan açıklama

Inter takım doktoru Piero Volpi, Christian Eriksen'in koronavirüs geçirmediğini ve Inter'e transfer olduğundan bu yana yapılan tüm sağlık kontrollerinden sorunsuz olarak geçtiğini açıkladı.

Senin için hazırladığımız haberler