Christoph Daum son halini paylaştı

Feride Kara
24.12.2022 - 17:31 | Son Güncellenme: 25.12.2022 - 00:18

Akciğer kanserine yakalandığını açıklayan ünlü Alman teknik adam Christoph Daum sosyal medya hesabından son halini gösteren bir fotoğraf paylaştı. İşte detaylar

Christoph Daum son halini paylaştı

Türkiye kariyerine Beşiktaş ile başlayan Fenerbahçe ve Bursaspor'u da çalıştıran Christoph Daum sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaşarak sağlığı hakkında bilgi verdi. 

İyileşme yolundayım

Alman Teknik Direktör Daum, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Destekleyici sözleriniz bana güç verdi ve tedavimi son derece olumlu etkiledi. İyileşme yolundayım. Yeni yıl mesajım; kanser için önlem alın" dedi.

Tüm gücümle mücadele edeceğim

Akciğer kanserine yakalanmasının ardından açıklama yapan Daum, "Beni iyi tanıyorsunuz. Ben bir savaşçıyım ve bu zorlukla iyimser bir şekilde ve tüm gücümle mücadele edeceğim. Bu yüzden mümkün olan en kısa sürede iyileşmek için şimdi özel yaşama ihtiyacım olduğuna saygı duymanızı rica ediyorum. Olumlu mesajlarınızdan mutlu oluyorum ve desteğiniz için teşekkür ederim." ifadelerini kullanmıştı.

İlgini Çekebilir
Yayıncı kuruluşta Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'yi kızdıracak sözler!
Habere Git

Bir rutin kontrol çerçevesinde ortaya çıktı

Ekim ayında Daum, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, futbolseverlere yönelik bir mesaj yayımlayarak, "Bir rutin kontrol çerçevesinde kanser teşhisi konulduğu için son aylarda kamuoyundan çekilmek zorunda kaldım. O zamandan beri CIO Köln’de Prof. Dr. Jürgen Wolf ve ekibinin emin ellerinde bulunuyorum" demişti.

Christoph Daum kimdir?

24 Ekim 1953 doğumlu Daum, Almanya, Avusturya ve Türkiye liglerinde şampiyonluk yaşadı. 68 yaşındaki teknik direktör Türkiye'de biri Beşiktaş, ikisi Fenerbahçe ile üç kere ligi birinci bitirmeyi başardı. Alman hoca, Beşiktaş'la bir kez de Türkiye Kupası kazandı. 

En son Romanya'yı çalıştırdı

Fenerbahçe, Daum döneminde 2005-2006 ve 2009-2010 sezonlarında iki şampiyonluğu son maçta kaybetti. Türkiye'de en son Bursaspor'u çalıştırdı. En son 2016'da Romanya Milli Takımı'nı çalıştıran Daum, o zamandan beridir çalışmıyor. 

Kokain skandalı patladı

Daum'un hayatındaki en önemli dönüm noktalarından biri yaşadığı kokain skandalı. 2000 yılında Alman Milli Takımı'nın başına geçmek üzereyken dönemin Bayern Münih Menajeri Uli Hoeness Daum'un kokain kullandığını iddia etti.

Para cezası verildi

Almanya Futbol Federasyonu, saç örneğinde kokaine rastlanan Daum ile yaptığı görüşmeleri durdurdu. 2002 yılında Daum aleyhine açılan dava para cezası verilmesiyle son buldu.

Senin için hazırladığımız haberler