Formula 1 Haberleri | Olaylı pist Cidde! Cem Bölükbaşı, Schumacher, Hamilton

Orhan Gülek
27.03.2022 - 00:00 | Son Güncellenme: 27.03.2022 - 09:31

Cidde Corniche Pisti'nde yarış öncesi yaşananlar Formula1'e damga vurdu. Pistin yakınına saldırı yapıldı. Cem Bölükbaşı ve Mick Schumacher kaza geçirdi. Lewis Hamilton yarış dışı kaldı.

Formula 1 Haberleri | Olaylı pist Cidde! Cem Bölükbaşı, Schumacher, Hamilton

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Geçtiğimiz sezon Formula 1 takvimine dahil olan Suudi Arabistan'daki Cidde Corniche Pisti'nde yarışanlar kabusu yaşadı.  Cuma günü ilk antrenman turlarından sonra sokak pistinin çok yakınında bulunan Aramco'nun petrol tesislerine Husiler tarafından saldırı yapıldı.

Saldırı sonrası 'devam' kararı

F1'in ana sponsorlarından Aramco'nun tesislerine yapılan saldırıdan sonra Suudi Arabistan GP'sinin yapılıp yapılmayacağı tartışıldı. Sonunda Formula 1 yönetimi, yarışların planlandığı gibi yapılacağını açıkladı.

Cem Bölükbaşı, kariyerinin ilk sokak yarışını kaçırdı

Saldırı kabusuyla başlayan Cidde'deki yarışlarda ilk talihsizliği Cem Bölükbaşı yaşadı. Formula 2'de Türkiye'yi temsil eden Cem Bölükbaşı, ilk antrenman turlarında kaza yaptı.  Beyin sarsıntısı geçiren ve gece hastanede kalan Cem Bölükbaşı, kurallar gereği Suudi Arabistan'daki sokak yarışından çekilmek zorunda kaldı.

İlgini Çekebilir
VİDEO | Formula 1 pisti yakınlarına saldırı! Tesiste patlama...
Habere Git

Lewis Hamilton: Eve gitmek için sabırsızlanıyorum

Suudi Arabistan'da talihsizlik yaşayan başka bir yarışçı ise şampiyonluk apoleti taşıyan Mercedes pilotu Lewis Hamilton oldu. Hamilton, kaza geçirmemesine karşın Suudi Arabistan GP sıralamalarının ilk seansında elendi. 2017 Brezilya GP'den sonra ilk defa yarış dışı kalan dünya şampiyonu pilot, eve dönmek istediğini söyledi:

 

"Performans eksikliği nedeniyle şaşkınız. Ayarlarda bir şeyler var. 3. antrenmanda iyi görünüyorduk. Aynı yönde ilerlemeye çalıştık. Belki biraz aşırıya gitmiş olabiliriz ve araç sürülemez hale gelmiş olabilir. Aslında bakarsanız eve gitmek için sabırsızlanıyorum."

Schumacher kaza geçirdi

Cumartesi gününün en şanssız ismi ise tartışmasız Haas pilotu Mick Schumacher'di. Formula 1 efsanesi Michael Schumacher'in oğlu olan pilot, 12. virajda aracının kontrolünü kaybetti ve solundaki bariyerlere hızla vurdu. Kazadan sonra bir süre görüntü verilmemesi endişeleri arttırdı. Cem Bölükbaşı'nın F2 antrenmanlarında geçirdiği kazanın benzerini geçiren Mick Schumacher'in araçtan çıkarılırken bilincinin açık olması herkesi rahatlattı. Alman sürücü helikopterle hastaneye götürüldü.

İlgini Çekebilir
VİDEO - İnanılmaz kaza... Schumacher'i Halo kurtardı!
Habere Git

F1 takımları, Suudi Arabistan'dan rahatsız

Formula 1 takımları, piste çok yakın bölgeye yapılan saldırı,  yaşanan kazalar nedeniyle Suudi Arabistan GP'sinden rahatsızlar. Yönetim bu yıl yarışın planlanan şekilde yapılacağını açıkladı ancak gelecek yıl için tartışmalar yaşanacak gibi gözüküyor.

Suudi Arabistan GP hangi kanalda?

Sezonun ikinci yarışı olan Suudi Arabistan GP pazar akşamı Türkiye saati ile 20:00'de başlayacak. Yarış yine S Sport 2'den ve S Sport Plus'tan canlı yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler