Cihat Arslan, Radyospor'a konuştu: "Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde..."

05.09.2019 - 17:57 | Son Güncellenme: 05.09.2019 - 15:15

Cihat Arslan, Radyospor'a konuştu: "Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde..."

Teknik direktör Cihat Arslan, futbolun gündemini değerlendirdi. Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Arslan, milli takım, transfer gündemi ve kulüplerin stratejisi için flaş sözler sarf etti. Cihat Arslan’ın açıklamaları şu şekilde:

"A Milli Takım, Şenol Güneş'in gelişiyle iyi bir noktada"

Şenol Güneş’in gelmesiyle birlikte farklı bir takım olduk. Bizi başarıya ulaştırabilecek bir milli takımdan bahsediyoruz. Rakiplere saygısızlık olmasın ama önümüzdeki 2 maçı kazanacağımızı düşünüyorum. Milli Takım kısa sürede iyi bir noktaya geldi. Bizim için 2 maçın zorlayıcı olacağını düşünmüyorum diyebilirim.

Cihat Arslan: "Milli takımın ahenk yakalaması önemli"

Milli Takım kadrolarını olumlu görüyorum. Oğuzhan Özyakup formda değilken alınmıştı. Hoca o dönem Beşiktaş’taydı. Her kadro eleştiriliyor. Milli Takımın ahenk yakalaması önemli. Konuya şahıslar üstünden bakmamak gerek. Takım olma ve bütünleşme önemli. Bence milli takım iyi mesafe kat etti.

Cihat Arslan: "Önemli olan insan yetiştirmek"

Yabancı kuralı çok fazla tartışılıyor. Elbette avantaj ve dezavantajlar var. Futbolcu ihracatı yapabiliyoruz. Asıl konuşulması gereken oyuncu yetiştirmek. Örneğin; Ünal Karaman’ın ısrarla devam ettirdiği bir model var. Sadece yabancı oyuncusu sayısını değiştirerek işler düzelmez. Önemli olan insan yetiştirmek. Oyuncu yetiştirilmenin üzerinde durulması gerekiyor kanaatini taşıyorum.

"Fatih Terim'i biraz formsuz gördüm"

Galatasaray lige kafa karışıklığıyla başladı. Diagne ve Falcao sorunları vardı. Bu kafa karışıklıkları rakiplerine avantaj sağladı. Fatih Terim’i biraz formsuz gördüm. Belki transfere yönelmiş olabilir. O motivasyonu göremedim. Kayserispor deplasmanında alınan galibiyet değerli.

"Nzonzi’yi Falcao kadar iyi bir transfer olarak görüyorum"

Avrupa’da kimlik değiştiren takımlar çok fazla yok. Eksik bölgelere oyuncu alıyorlar. Güçleniyorlar. Takımların kurulu düzenleri var. Galatasaray’da benzer bir düzen var. Falcao transferi o yüzden taraftarları daha çok heyecanlandırdı. Elindeki kadronun üstüne oyuncular aldılar. Diagne kimseyi memnun edemez. Falcao büyük bir oyuncu. Eksik parçanın giderilmesi önemliydi. Ama ben Nzonzi’yi Falcao kadar iyi bir transfer olarak görüyorum. Şampiyonlar Ligi çok önemli bir arena. Güçlü rakipler var.

Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde başarılı olabilir mi?

Beşiktaş’ta Abdullah Avcı göreve yeni geldi. Hemen her şey değişmeyebiliyor. Fenerbahçe ise coşkulu başladı. En önemli tespitim; son hafta transferleri 4 büyükler için dolu geçti. Sezon başında bu transferler yapılsaydı ligin başlangıcı farklı olabilirdi. Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde grupta favorilerden biri. Önemli oyuncular aldılar. Eksikleri giderdiklerini düşünüyorum.

Beşiktaş'ın son transferleri...

Quaresma’nın gidişi taraftarları üzdü ama alınan bir karar var. Elneny, Diaby ve Nkodou transferleri önemli. Beşiktaş başarı olur diye düşünüyorum.

Başakşehir ve Trabzonspor yorumu

Başakşehir’in işi çok kolay değil. Avrupa’nın ekol takımlarıyla karşılaşacaklar. Şampiyonlar Ligi’nde hayal kırıklığı yarattılar. Avrupa’da daha iyi oynayacaklarını düşünüyorum. Trabzonspor da başarılı olsun istiyoruz. Ünal Karaman gençlere değer veriyor. İnşallah rol model olurlar. Bunu önemsiyorum.

Senin için hazırladığımız haberler