Cihat Arslan, Radyospor'a konuştu: "Max Kruse'nin yaptığını..."

05.10.2019 - 15:57 | Son Güncellenme: 05.10.2019 - 16:14

Cihat Arslan, Radyospor'a konuştu: "Max Kruse'nin yaptığını..."

Teknik direktör Cihat Arslan, futbol gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Radyospor'da Haber Aktif programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Cihat Arslan, bu sezon Alanyaspor'un ortaya koyduğu performansın sürpriz olmadığına dikkati çekti. Arslan, Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman'dan da övgü dolu sözlerle bahsetti.

Cihat Arslan: "Alanyaspor iyi bir planlama yaptı"

Sezon başında yapılan planlamaların önemine dikkati çeken Cihat Arslan, "Bu sezon Alanyaspor iyi gidiyor. Tabi ki bu performansı sezonun geneline yaymak önemli. Yapılan transferlere baktığımızda faydalı isimler alındı. Ben Alanyaspor'un mantıklı hamleler yaptığını düşünüyorum. Teknik direktör Erol Bulut da başarılı gidiyor" dedi.

"Fenerbahçe yarışın içinde olacaktır"

Fenerbahçe'nin bu sezon geçen sezona nazaran farklı bir görüntü ortaya koyduğunu söyleyen Arslan, "Fenerbahçe'de üst düzey oyuncular var. Hedef tabi ki şampiyonluk. Sezon içinde kayıplar olabilir. Futbolda takım oyunu gerçeği var. Fenerbahçe yarışın içinde olacaktır" diye konuştu.

"Kruse'nin İstiklal Marşı okumasını olumlu buldum" 

Gündemde olan futbolculardan Kruse'nin milli marşımızı okumasını yorumlayan Cihat Arslan, "Bir futbolcunun futbol oynadığı ülkeye adapte olması önemli. Futbol oynadığı ülkenin değerlerini bilmesi önemli bir şey. Ben bunu olumlu buldum. Futbol artık evrensel bir olay. Konuya böyle bakmak lazım" dedi.

"Falcao önemli bir golcü"

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde yola devam etmesinin önemine dikkat çeken ve Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden tüm takımlara başarı dileyen Arslan, "Galatasaray, Radamel Falcao gibi önemli bir oyuncuyu kadrosuna kattı. Uyum sürecini atlattıktan sonra faydalı olacaktır. Fatih Terim'in Falcao için sistem değiştirme durumu elbette olabilir. PSG maçında bunun mesajlarını gördük" ifadelerini kullandı. 

"Ünal Karaman ortaya bir karakter koyuyor"

Sezon başında çıkış yapmasını beklediği takımlardan birinin Trabzonspor olduğunu anlatan deneyimli teknik adam, "Ünal ağabey Trabzonspor'da bir karakter ortaya koyuyor. Oyuncularına da özgüven aşılıyor. Kadrodan ayrılanlar oldu ama kaliteli oyuncular da geldi. Zamanla Trabzonspor'un daha da iyi olacağını düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler