Cihat Arslan'dan VAR ve Avrupa Kupası sözleri

25.09.2018 - 16:59 | Son Güncellenme: 25.09.2018 - 19:59

Cihat Arslan'dan VAR ve Avrupa Kupası sözleri

Akhisarspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, VAR ve Avrupa Kupası hakkında açıklamalarda bulundu. 

Cihat Arslan, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Emrah Karalinç'e konuştu. İşte detaylar...

Akhisarspor'a geliş sürecini anlatan Cihat Arslan, "2 sene 25 gün sonra geri döndük. Akhisarspor benim 19 yaşında 3. Lig'de de profesyonel olarak oynadığım, yabancı olmadığım bir yer. 1+1, 2 senelik gibi bir sözleşme oldu. İçerisinde küçük opsiyonlar da var. Sezon başı olmasa belki daha farklı olurdu. Şu an bir geçiş süreciydi. Galatasaray maçı, Krasnodar maçında iyi mücadele ve beraber oyun bizi de umutlandırdı. Güzel bir anlaşma oldu. Sağlık ekibinden masöre kadar tanıdığımız ve bildiğimiz bir camia. Anlaşmak çok zor olmadı" dedi.

Teknik ekibi hakkında bilgi veren Arslan, "Kaleci hocamız Metin Akçevre; Beşiktaş, Gaziantepspor ve Milli takımlarda görev yaptı. Toprak Kurtoğlu; Akhisarspor’daki önceki ekibimden, Cem Hoca, İlker Durak, Recep Umut ekibimizde yer alan diğer hocalarımız. Kondisyonerimiz ve analizcimiz İsmail Kısa. Ekibimiz bu şekilde oluştu" diye konuştu.

"Akhisarspor'un maçı kazanacağını hissetmiştim"

Cihat Arslan'ın diğer açıklamaları şu şekilde:

Galatasaray maçında bir kere Akhisarspor tarafında iş bitme aşamasına gelmişti. Geçen senelerde Okan Hoca ile kupada Akhisarspor Galatasaray’ı eledi. Sonrasında zor maçlar oynandı. İçimdeki hissiyat Akhisarspor’un galibiyete yakın olduğuydu. Kaçan penaltıdan sonra, yardımcı hocalarımıza Fatih bu saatten sonra gol yemez demiştim. Maçı kazanacaklarını hissetmiştim.

14-15 oyuncumuz benim zamanımdan oyuncular. Diğer oyuncularımız yeniler, daha tanışmadık. Kasımpaşa-Alanyaspor maçını da izledim.Onlar da çok önemli bir galibiyet aldı. Son haftalarda serilerini sürdürüyorlar. Cisse önemli bir ayak, takıma katkı yaptı. Efecan  performans olarak ön plana çıkıyor. Genç stoper Türkiye futbolu ve Alanyaspor için çok önemli bir kazanç olarak görünüyor. Kompakt bir takım, beraber oynamayı seven ve sert bir takım. Biz de yetenekli bir takımız. Sertlik seviyemizi dışarıdan düşük gördüm ancak yetenek ve dinamizm adına cevap verebileceğimiz bir kadromuz var. Alanyaspor’a tabii ki saygı duyuyoruz ama kazanmak istiyoruz. Sonrasında Avrupa Kupası var, arada Trabzonspor maçı var. Zorlu bir fikstürümüz var. İyi planlamamız gerekiyor.

Akhisarspor olarak ilk Avrupa hayalini, 'Benim bir hayalim var' sloganımla ortaya atmıştım. Çok şükür iki sene sonra gerçek oldu. O zaman temelleri atılmıştı. Biz de o hayallerimize kavuşmuş olduk. Zor bir platform, elinizde farklı donelerin olması gerekiyor. Bizde ülkemizi temsil etme anlamında başarılı olmak istiyoruz. Krasnodar maçı kaybedilmiş olabilir ama ülke temsili açısından önemli bir mücadele ortaya kondu. Biz yine aynı tavırla sahada olacağız. Daha önce bu kupayı kazanmış, saygın kulüplerle oynayacağız. Kulüp yapısı olarak çok güçlüler ancak bizim amacımız göğsümüzde taşıdığımız ay-yıldıza en iyi şekilde layık bir mücadele ortaya koyabilmek.

"VAR sistemine karşı değilim"

VAR sisteminin olmasından yanayım. Haksızlıkları en aza indirdiğini düşünüyorum. Her sistemde geçişlerde sorunlar olabilir, bunları doğal karşılamak lazım. İyi niyetle bunların üstesinden gelinecektir. Hatalar var ancak VAR sistemi de hataları en aza indirmek için kurulmuş bir sistem. Haksızlık ve istenmeden yapılan yanlışlıklara kesin çözüm gibi oldu.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Rusya takımını 3-0 yendi ve büyük bir başarı elde etti. Böyle başarılardan sonra takımlarda bir düşüş oluyor. Her takımda değil ama, Galatasaray UEFA Kupası’nı aldığı sene böyle sorunlar yaşamadı. Fatih Hoca inşallah aynı takımı oynatır ve Belhanda’nın yerine Onyekuru’yu oynatır demiştim. Belhanda, Ndiaye ve Fernando bana göre muhteşem bir üçlü. Ozan’ı da oynatmasın, hata yapabilir demiştim. Ben olsam oynatmazdım, çocuğu hata yaparsa tekrar motive etmek çok zor. Bana göre Fatih Hoca aynı kadroyla çıkmalıydı, erken rotasyon yaptı. Akhisarspor Avrupa Kupası maçında mağlup oldu ama iyi bir oyunla mağlup oldu. Gayet akıllı oynadılar ve hak ettikleri bir galibiyet aldılar. Bunlar bizim baştan söylediğimiz şeyler. Fatih Hoca’da böyle bir tecrübe yaşadı. Galatasaray penaltıyı atsa olay değişebilirdi, belki farklı galibiyeti Galatasaray alabilirdi. Akhisarspor’un isteği, arzusu ile bu sonuç meydana geldi.

Senin için hazırladığımız haberler