Cimbom, derbi öncesi Kocaman kayıp istemiyor!

02.02.2021 - 00:07 | Son Güncellenme: 02.02.2021 - 11:03

TFF Süper Lig'in 23. hafta maçında Galatasaray sahasında Başakşehir ile karşı karşıya gelecek. Yeni transferleriyle sezona giriş yapan Galatasaray, yeni teknik direktörü Aykut Kocaman olan Başakşehir ile karışılacak. Galatasaray potadan düşmemek için sahaya çıkacakken Başakşehir tekrar çıkış yakalamak için çıkacak. Peki bu iki takım hangi 11'le sahaya çıkacak? İşte Galatasaray - Başakşehir maçının muhtemel 11'leri.. Maç ne zaman ve hakemi kim olacak? İşte tüm detaylar…

Cimbom, derbi öncesi Kocaman kayıp istemiyor!

TFF Süper Lig'in 23. hafta maçında Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesi Başakşehir'i ağırlıyor. Sezona kötü başlayan son şampiyon Başakşehir yeni teknik direktörü Aykut Kocaman ile çıkış yakalamak isterken, yeni transferlerle kemik kadrosunu değiştiren Galatasaray’da zirve yarışında yara almak istemiyor. Peki bu iki takım hangi 11'le sahaya çıkacak? İşte Galatasaray – Başakşehir  maçının muhtemel 11'leri..

Süper Lig'de üçüncü sırada bulunan Galatasaray, hafta sonu oynayacağı Fenerbahçe derbisine kayıpsız gitmek istiyor. Bu nedenle teknik direktörlüğe Aykut Kocaman'ı getiren Medipol Başakşehir ile zorlu bir mücadele verecek. Rakibinden istediği İrfan Can Kahveci'yi ezeli rakibi Fenerbahçe'ye kaptıran Galatasaray için Başakşehir maçının bu açıdan da ayrı bir anlamı olacak.
Sarı kırmızılı ekip bu sezon ligde oynadığı 21 maçta 13 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet yaşadı. Cimbom, 22. haftayı  42 puanla üçüncü sırada tamamladı. Okan Buruk ile yollarını ayırdıktan sonra Hatayspor maçına yardımcı hocayla çıkıp 5-1 kaybeden Medipol Başakşehir ise 6 galbiyet, 6 beraberlik alırken, 9 kez sahadan yenik ayrıldı. Son şampiyon, 24 puanla 15. sırada.

Maç saat kaçta, hangi kanalda?

Galatasaray -  Başakşehir maçı  2 Şubat 2021 Salı günü oynanacak. Futbolseverleri ekran başına kilitleyecek karşılaşma saat 19:00’da başlayacak ve Bein Sports ekranlarından canlı olarak takip edilebilecek.

Maçın orta ve VAR hakemi kim?

Maçı hakem Arda Kardeşler yönetecek. Arda Kardeşler'in yardımcılıklarını Ali Saygın Ögel ve Serkan Olguncan yapacak. Dördüncü hakemlik görevini Emre Malok üstlenecek.

VAR: Zorbay Küçük

AVAR: Erkan Özdamar, İbrahim Çağlar Uyarcan

Muhtemel 11'ler

Galatasaray Muhtemel 11

●Muslera
●Linnes
●Donk
●Marcao
●Saracchi
●Taylan
●Emre Kılınç
●Belhanda
●Arda
●Onyekuru
●Babel

Başakşehir Muhtemel 11

●Mert
●Ömer Ali
●Dauarte
●Epureanu
●Hasan Ali
●Mehmet Topal
●Mahmut
●Deniz
●Aleksic
●Fernandes
●Demba Ba

Sakat ve cezalı oyuncular

Galatasaray

Sakat: Omar Elabdellaoui, Radamel Falcao, Sofiane Feghouli, Emre Taşdemir, Şener Özbayraklı, Oğulcan Çağlayan

Sınırda yer alan oyuncular: Christian Luyindama, Belhanda

Başakşehir

Sakat: Junior Caiçara, Bolingoli Mbmbo, Nacer Chadli, Edin Visca, Rafael 

Sınırda yer alan oyuncular: Alexandreu Epureanu, Mahmut Tekdemir

Galatasaray ile Medipol Başakşehir, 26. randevu

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 2007-2008 sezonunda ilk kez Süper Lig'de yer almasıyla başlayan rekabette, geride kalan 25 maçtan 12'sini Galatasaray, 7'sini Medipol Başakşehir kazandı, 6 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan müsabakayı Galatasaray, 2-0'lık skorla kazandı.

 

Galatasaray'ın 40 golüne, Medipol Başakşehir 35 golle cevap verdi.

Galatasaray’ın evinde oynanan maçlar

Galatasaray, Süper Lig’de daha önce Başakşehir'i 12 kez konuk etti. Galatasaray, Başakşehir’i konuk ettiği bu maçların 6'sını kazanırken, 4'ünde berabere kaldı ve 2'sinde mağlup oldu. Kendi evinde rakibine toplam 24 gol atan Galatasaray, kalesinde 13 gol gördü.

Fatih Terim galibiyetlerde üstün

Galatasaray’ın 67 yaşındaki teknik direktörü Fatih Terim ile Medipol Başakşehir'de görevinden ayrılan Okan Buruk'un yerine teknik direktörlüğe getirilen 55 yaşındaki Aykut Kocaman daha önce 15 müsabakada karşı karşıya geldi. Fatih Terim'in tamamında Galatasaray'ı, Aykut Kocaman'ın da İstanbulspor, Fenerbahçe ve Konyaspor'u çalıştırdığı dönemde oynanan maçların 14'ü Süper Lig'de biri de TFF Süper Kupa'da oynandı.

Fatih Terim idaresinde Galatasaray, Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı ekiplerle oynanan maçlarda 6 galibiyet elde etti. Aykut Kocaman ise Galatasaray'a karşı İstanbulspor'un başında bir, Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğünde iki olmak üzere toplam 3 galibiyet yaşadı. 6 maçta ise beraberlikle sahadan ayrıldılar. Galatasaray 22 kez ağları havalandırırken, Aykut Kocaman'ın ekipleri ise 16 gol attı.

Konya’da karşılaşmışlardı

Maçın bir başka hikayesi de Fatih Terim ile Aykut Kocaman’ın karşı karşıya gelecek olması. Özellikle Kocaman’ın Fenerbahçe’yi çalıştırdığı dönemlerde ikili arasında rekabet yaşanırken iki hoca en son geçen sene ocak ayında kozlarını paylaşmıştı. Bu maçta Galatasaray, Konya’yı 3-0 mağlup etmişti.

Galatasaray’da gelen ve giden oyuncular

Gelenler: Mostafa Mohamed, Henry Onyekuru, Halil Devrisoğlu, Gedson Fernandes, DeAndre Yedlin

Gidenler: Mbaye Diagne, Ali Yavuz Kol, Jesse Sekidika, Emin Bayram, Erencan Yardımcı

 

Başakşehir’de gelen ve giden oyuncular

 

Gelenler: Ömer Ali Şahiner, Junior Fernandes,Leo Duarte, 

Gidenler: İrfan Can Kahveci, Emre Kaplan, Skrtel, Enes Karakuş

Fatih Terim ile Aykut Kocaman rekabetinde oynanan maçlar şöyle:

Senin için hazırladığımız haberler