Cimbom, solda nokta atışı yaptı

26.02.2020 - 19:15 | Son Güncellenme: 26.02.2020 - 19:15

Galatasaray, ocak ayında gerçekleştirdiği sol bek transferlerinden verim alıyor. 2013-14 sezonun devre arasında Gremio'dan Alex Telles isminde bir genci kadrosuna katan sarı-kırmızılılar, adeta dünyanın sayılı sol beklerinden birini de keşfetmiş oldu.

BURHAN CAN TERZİ

Galatasaray'da kupa ve şampiyonluk sevinçleri yaşayan Brezilyalı şu an Porto'da harikalar yaratıyor ve dünyanın en gözde sol beklerinden biri. 2017-18 sezonunda devre arasına yine sol bek sıkıntısıyla giren Cimbom, Inter'den Yuto Nagatomo'ya kaarosuna kattı. O sezon beklentilerin çok üzerinde bir performans sergileyen Japon futbolcu 21'inci şampiyonluğun mimarlarından olurken, geçen sezon da Galatasaray'da şampiyonluk sevinci yaşadı.

Bu sezon Nagatomo'nun performansı düştüğü için Galatasaray ocak ayına yine sol bek arayışıyla girdi. Leipzig'de düzenli oynayamayan Uruguaylı Saracchi, Cimbom'un tercihi oldu. Genç futbolcu gelir gelmez takıma uyum sağladı. Taraftarın da gönlüne giren Saracchi, sakatlığının ardından Fenerbahçe derbisiyle müthiş bir geri dönüş yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler