MKE Ankaragücü, Galatasaray'dan Morutan'ı transfer etti! İşte maliyeti

20.08.2023 - 20:03 | Son Güncellenme: 20.08.2023 - 21:50

MKE Ankaragücü, Galatasaray'dan Olimpiu Morutan'ı transfer etti. Sarı-Kırmızılı takım, Rumen futbolcu ile sözleşme feshini TFF'ye bildirdi. Detaylar...

MKE Ankaragücü, Galatasaray'dan Morutan'ı transfer etti! İşte maliyeti

Salim MANAV - AJANSSPOR

Trendyol Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü, transfer çalışmalarına devam ediyor. Kadrosunu güçlendirmek isteyen Başkent temsilcisi, Galatasaray'dan bir futbolcuyu transfer etti.

Morutan, Ankaragücü'nde!

MKE Ankaragücü, Galatasaray'da yeni sezon planlamasında yer almayan Olimpiu Morutan'ı kadrosuna kattı. Rumen futbolcu, bonservisiyle Ankaragücü'ne transfer oldu.

Galatasaray, Morutan'ın ayrılığını KAP'a bildirdi

Öte yandan Galatasaray, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF), Olimpiu Morutan'ın sözleşmesinin feshedildiğini bildirdi. Oyuncu, Sarı-Kırmızılı takımın kadrosundan çıkarıldı.

Galatasaray, ayrıca Morutan'ı Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

KAP'tan yapılan açıklama şu şekilde:

"Profesyonel futbolcumuz Olimpiu Vasile Morutan'ın transferi konusunda  MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile anlaşmaya varılmıştır.

Buna göre MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Şirketimize 3.000.000 Euro tutarında transfer bedeli ile futbolcunun sonraki satışından elde edeceği gelirin %50'sini (3.000.000 Euro'dan az olmamak kaydıyla) ödeyecektir. MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, 30 Haziran 2024 tarihine kadar ek 3.000.000 Euro transfer bedeli ödemesi durumunda sonraki satışından elde ettiği transfer geliri karının %25'lik kısmını Şirketimize ödeyecektir. 

Yapılan anlaşma gereği, Kulübümüzün 3.000.000 Euro transfer bedeli tutarı ile futbolcuyu şarta bağlı geri transfer etme hakkı bulunmaktadır."

İlgini Çekebilir
Morutan'ın yeni adresi belli oluyor
Habere Git

Morutan'ın kariyeri

Ülkesi Romanya'da futbola başlayan Olimpiu Morutan, Cluj, Botosani ve FCSB takımlarında oynadı. 2021'de 4.2 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Galatasaray'a transfer olan futbolcu, geçen sezonu İtalya'nın Pisa takımında kiralık olarak tamamladı.

Morutan'ın performansı

2022/23 sezonunda Pisa formasıyla 36 resmi maça çıkan Morutan, 6 kez rakip fileleri havalandırırken, 8 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Ankaragücü, transferi resmen duyurdu

Öte yandan MKE Ankaragücü, Olimpiu Morutan transferini bir zamanlar TRT 2 ekranlarında yayınlanan ünlü ressam Bob Ross'un tuvaliyle duyurdu.

Senin için hazırladığımız haberler