Cimbom'da büyük talihsizlik! Önce Hatay sonra Göztepe

Eren Tuncay
15.04.2021 - 12:54 | Son Güncellenme: 15.04.2021 - 12:58

Galatasaray, kritik deplasmanlar öncesi büyük şanssızlık yaşıyor. Hatay'da savunmanın 4'te 3'ü yoktu. Şimdi de problem hücum. Hastalık, sakatlık ve ceza nedeniyle Radamel Falcao, Mohammed, Onyekuru ve Babel, İzmir'de olmayacak.

Cimbom'da büyük talihsizlik! Önce Hatay sonra Göztepe

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray devre arasında önemli takviyeler yapıp kadrosunu güçlendirse de kritik deplasmanlar öncesi teknik heyetin elini zayıflatan talihsiz olaylar gerçekleşti. Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan Çaykur Rizespor maçını kaybeden sarı-kırmızılılar için Hatayspor deplasmanı çok önemli bir telafi şansıydı.

Ancak Cimbom, Rize karşılaşmasında savunma bölümünün de 4'te 3'ünü kaybetmişti. Sağ bek DeAndre Yedlin, stoperler Marcao ve Luyindama kart cezalısı durumuna düşerken, Hatay'da görev yapamadı. Galatasaray bu isimlerin yokluğunu fazlasıyla hisetti ve karşılaşmayı 3-0 kaybetti.

3 golcüsü de oynayamıyor

Galatasaray için bu hafta oynanacak Göztepe maçı ise ya tamam ya devam niteliği taşıyor. Sarı-kırmızılılarda savunmada yine eksiklikler olsa da Luyindama ve Marcao görev yapabilecek. Ancak bu defa da asıl sorun hücum hattında. Falcao'nun yüz kemikleri kırıldı, Mohamed sağlık problemi yaşıyor, Ryan Babel ise cezalı durumda.

Ayrıca en büyük skor güçlerinden Onyekuru'nun da adale sakatlığı bulunuyor. Hatay deplasmanına savunmasının büyük bölümünden yoksun giden Cimbom, İzmir'de de hücum hattının önemli parçalarından faydalanamayacak.

Golcülerin performansı

Göztepe karşısında Galatasaray'ın sakatlık, hastalık ve ceza nedeniyle oynatamayacağı golcülerin 2020-21 sezonu performansı şöyle:

  • Radamel Falcao (15 maç, 8 gol, 2 asist)
  • Mostafa Mohammed (11 maç, 6 gol)
  • Ryan Babel (30 maç, 5 gol, 5 asist)
  • Henry Onyekuru (12 maç, 6 gol)
Senin için hazırladığımız haberler