Derbide Cimbom'un Zafer Kutlamasına Fener'den Mesajlı Yanıt

08.01.2023 - 22:33 | Son Güncellenme: 08.01.2023 - 22:38

Galatasaray, tarihi derbi zaferini maç sonu saha ortasında bir sevinç yumağı oluşturarak kutladı. Yanı başındaysa Fenerbahçe "Yıkılmadım" mesajı verdi. İşte detaylar.

Derbide Cimbom'un Zafer Kutlamasına Fener'den Mesajlı Yanıt

AJANSSPOR HABER

Cumhuriyet'in 100. yılının ilk derbisinde Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 3-0 gibi net bir ve tartışmasız bir skorla mağlup etti. Sarı kırmızılılar, oyun olarak da sarı lacivertlilere büyük üstünlük kurdu. Son düdükten sonra sahada ilginç bir görüntü oluştu. Bir yanda sevinen galip Galatasaray diğer yanda omuz omuz vermiş mağlup Fenerbahçe...

Son 4 sezonda 3. Kadıköy zaferi

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, normal olduğu üzere derbi zaferi sonrası sahada bir yumak olarak Fenerbahçe zaferini coşkuyla kutladı. 21 yıl Kadıköy'de galibiyete hasret kalan Galatasaray,  23 Şubat 2020'de 3-1'lik zaferle şeytanın bacağını kırdı. Galatasaray sonraki sezon da 1-0 galip geldi. Ve son 4 sezonda üçüncü galibiyet de 8 Ocak 2023 akşamı geldi. 

Tarihi derbi zaferini sarmaş dolaş kutladılar

Hem Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümüne denk gelen ilk derbiyi kazanmak hem de Fenerbahçe ile olan puan farkını 4'e çıkartmak Galatasaray için çifte zafer oldu. Oyuncular da 3-0'lık tarihi galibiyeti son düdüklü birlikte Kadıköy'de orta sahaya yakın bir yerde toplanarak sarmaş dolaş şekilde sevinçle kutladı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe -Galatasaray derbisi TFF'ye nefes aldırdı
Habere Git

Jorge Jesus'tan "Yıkılmadım" mesajı

Diğer yanda Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus da Türkiye'de pek alışık olmadığımız bir hareket yaptı. Portekizli hoca, Galatasaray'ın üç dört metre ötesinde saha kenarına yakın bir yerde oyuncularını toplayarak herkesin omuz omuza vermesini istedi. Onlara bir konuşma yapı. Jesus, bu yenilginin kendilerini hedeften saptırmaması gerektiği şeklinde bir konuşma yaptı. Böylece iki ezeli rakip aynı anda iki ayrı görüntü verdi. Bir yanda zafer kutlaması diğer yanda "Yıkılmadım" mesajı...

Bir yanda sevinç diğer yanda moral yumağı

Fenerbahçe'nin başına geçer geçmez stattan tesislere kadar futbolcularını motive etmek için duvarlara sloganlar yazdıran, yaşam alanlarında tasarımsal açıdan değişikliklere giden Jorge Jesus, her maçtan sonra takımını toplayıp tribünlere götürüp alkışlamayı da bir rutin haline getirdi. Galatasaray derbisinde de başka bir yol izledi ve oyuncularını rakibinin sevincinin yanıbaşında moral vererek motive etmeye çalıştı.

Altay'ın protestosuna sert tepki vermişti

UEFA Avrupa Ligi'nde 27 Ekim 2022'de oynanan Rennes ile oynan maçta kaleci Altay Bayındır'ın protesto edilmesine sert tepki gösteren Jorge Jesus, "Oyuncular arasında ayırımı yapmayın. Altay'a yapılan tepkiler bana yapılmıştır. Böyle bir ortamda bulunmak istemem. Bu şekilde olmaması lazım" diyerek, adeta taraftara rest çekmişti. Jesus, sadece işler iyi giderken değil kötü giderken de destek olunması gerektiğinin altını çizmişti.

İlgini Çekebilir
Galatasaray: "5 attık 3'ü sayıldı"
Habere Git

Ama taraftar Altay'ı yine protesto etti

Ancak aradan geçen yaklaşık iki buçuk aylık aradan sonra Altay Bayındır bir kez daha tartar tarafından protesto edildi. Galatasaray'ın Kerem Aktürkoğlu ile bulduğu 2. golden sonra taraftar Altay'a top her geldiğinde yuhalayarak tepki gösterdi. Jesus'un "Böyle bir ortamda bulunmak istemem" gibi net bir tavır ortaya koymasına rağmen taraftar bir kez daha aynı tepkiyi gösterdi.

Devre arası takımı tribüne getirmesi istendi

Kadıköy'deki derbide Galatasaray ilk devreyi 1-0 önde kapattı. Fenerbahçeli oyuncular soyunma odasının yolunu tutmuşken Migros tarafındaki kale arkası tribün olarak bilinen bölümdeki taraftarlar "Altay takımı tribüne getir tezahürtaları yapıldı. Ancak genç kaleci bir çok oyuncu erkenden içeri girdiği için bu talebe cevap veremedi. İkinci devre taraftarın beklediği uyanış da gerçekleşmedi ve üstüne üstlük gece Altay Bayındır için çok kötü bitti.

Senin için hazırladığımız haberler