Memphis Depay Barcelona'dan Atletico Madrid'e Transfer Oldu

Akın Ungan
20.01.2023 - 16:08 | Son Güncellenme: 20.01.2023 - 16:31

Son dakika | Sezon başında Galatasaray'ın ilgilendiği Memphis Depay, La Liga devi Barcelona'da ayrılarak Atletico Madrid'e transfer oldu. İşte detaylar.

Memphis Depay Barcelona'dan Atletico Madrid'e Transfer Oldu

Sezon başında kadrosuna kattığı yıldızlarla dikkat çeken Galatasaray, daha önce ilgilendiği bir golcüye veda etti. Barcelona'nın santforu Memphis Depay transfer oldu.

Depay Atletico Madrid'e transfer oldu

Barcelona'da bekleneni veremeyen Memphis Depay, Atletico Madrid'e imza attı. Atletico, transferi resmen duyurdu. Açıklamada Depay ile imzalanan sözleşmenin detayları da verildi.

2,5 yıllık sözleşme

Atletico Madrid, Hollandalı golcü ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı. Kulübün yaptığı duyuruda, "Hollandalı milli oyuncu kulübümüzle sezonun geri kalanı ve iki sezon daha sözleşme imzaladı" ifadeleri kullanıldı.

İşte Depay'ın bonservis bedeli

Atletico Madrid'in bu transfer için Barcelona'ya ödeyeceği ücret de belli oldu. Madrid temsilcisi, Barcelona ile 3 milyon Euro bonservis + 1 milyon Euro bonuslar karşılığında anlaşma sağladı.

Bu sezon 4 maça çıktı

Memphis Depay, bu sezon Barcelona formasını 4 resmi müsabakada giydi. Yıldız futbolcu 1 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Depay, asist katkısı ise sunamadı.

Depay'ın kariyeri

13 Şubat 1994 doğumlu Memphis Depay, Hollanda'nın Sparta Rotterdam'ın altyapısında futbola başladı. PSV altyapısına geçen oyuncu, burada profesyonel oldu. 2015'te Manchester United'a 34 milyon Euro karşılığında transfer olan yıldız futbolcu, Lyon ve Barcelona'da oynadı.

Kariyeri boyunca 419 karşılaşmada görev alan Memphis Depay, 159 kez gol sevinci yaşarken, 96 defa takım arkadaşlarına gol pası verdi. 33 mücadelede sarı kart gören 28 yaşındaki forvet, 1 kez ikinci sarıdan kırmızı görerek oyun dışında kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler