Faruk Koca: Galatasaray'a Olimpiu Morutan İçin Teklif Yaptık

Salim Manav
02.07.2022 - 14:23 | Son Güncellenme: 02.07.2022 - 14:38

Galatasaray'da son dakika haberi: Aslan'ın yıldızı Olimpiu Morutan'a Süper Lig'den Ankaragücü talip oldu. Başkan Faruk Koca, transfer görüşmelerindeki son durumu açıkladı. Detaylar haberimizde...

Faruk Koca: Galatasaray'a Olimpiu Morutan İçin Teklif Yaptık

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in yeni takımı Ankaragücü transferde atağa geçti. 

Real Madrid ve PSG'nin eski yıldızı Jese Rodriguez'i kadrosuna katan Başkent temsilcisi Galatasaray'dan Olimpiu Morutan için girişimlere başladı. 

Cimbom'un geçtiğimiz sezon yaz transfer döneminde Teknik Direktör Fatih Terim tarafından proje kapsamında Alexandru Cicaldau birlikte kadrosuna dahil ettiği Morutan'ın yeni takımı Ankaragücü olabilir.

Jese Rodriguez'in transfer süreci

Radyospor'da Oleycom'un sunduğu Anadolu Ateşi programında Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, "Jese Rodriguez'le yaklaşık 1.5 aydır görüşmelerimiz devam ediyordu, hafta içerisinde de yıldız futbolcuyu kadromuzu kattık. Jese Rodriguez'e Avrupa'dan birçok takım talip olmasına rağmen bizi tercih etti. Sebebi de; oyuncunun camia ve taraftarı olan bir takımda oynamak istemesiydi. Bizim adımıza ve Jese Rodriguez adına hayırlı olsun" dedi.

"Morutan için teklif yaptık"

Galatasaray'a Olimpiu Morutan için kiralama teklifi yaptıklarını belirten Başkan Koca, "Olimpiu Moruţan'ın kiralık transferi için Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün ile telefonda görüştük, teklifimizi ilettik. Görüşmelerimiz olumlu yönde ilerliyor. Galatasaray'dan pazartesi gününe kadar olumlu ya da olumsuz cevap bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

19 Mayıs Stadyumu müjdesi

19 Mayıs Stadyumu hakkında ise Koca, "19 Mayıs Stadyumu yine aynı yere yapılacak. 19 Mayıs Stadyumu'yla ilgili devlet büyüklerimizle de görüştük ve temelimizi attık. 19 Mayıs Stadyumu'nun yapımı Kurban Bayramı'ndan sonra başlayacak" diye konuştu.

Morutan'ın Galatasaray performansı

Öte yandan; Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon yaz transfer döneminde FCSB'den 4.1 milyon Euro bonservis bedeli ile kadrosuna kattığı 23 yaşındaki Rumen yıldız Olimpiu Morutan Cimbom'da 34 maçta forma giydi, 3 gol attı ve 5 de asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler