Cimbom'un uçakları peş peşe

31.01.2021 - 20:17 | Son Güncellenme: 01.02.2021 - 02:22

Galatasaray, orta saha transferinde mutlu sona ulaştı. Sarı kırmızılı takım, Benfica'da oynayan Gedson Fernandes'in kiralık olarak transfer etti. Peki Gedson Fernandes kimdir, kaç yaşında? Öte yandan Cimbom, sağ bek transferini de Yedlin'i kadrosuna katarak gerçekleştirdi. İşte Galatasaray'ın Mostafa Mohamed, Gedson ve Yedlin transferinden son detaylar...

Cimbom'un uçakları peş peşe

Ara transfer döneminde Onyekuru, Halil Dervişoğlu ve Mostada Mohamed gibi isimleri kadrosuna katan Galatasaray'dan 9 dakikada 2 KAP bildirimi geldi. Cimbom, Gedson Fernandes ve Yedlin'de mutlu sona ulaştı.

Öte yandan Galatasaray'ın Newcastle United'dan transfer ettiği DeAndre Yedlin, İstanbul'a geldi. Zamalek'ten transfer edilen Mısırlı golcü Mostada Mohamed ise gece 01:10'da İstanbul'a indi.

Fernandes sezon sonuna kadar

Galatasaray, Gedson Fernandes'in kiralık olarak kadrosuna kattı. Sarı kırmızılı takım, Gedson Fernandes için 6 aylığına kiraladı. Cimbom, Benfica'ya 500 bin Euro kiralama bedeli ödeyecek.

Sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim, Gedson Fernandes transferi için Benfica'nın Fiorentina ve Milan'dan eski öğrencisi olan sportif direktörü Rui Costa olarak özel olarak görüştü.

KAP bildirimi geldi

Galatasaray, Gedson Fernandes'in kiralanması konusunda görüşmelere başlandığını duyurdu.

Sarı kırmızılı takımdan yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Gedson Carvalho Fernandes’in kulübümüze geçici transferi konusunda futbolcu ve kulübü SL Benfica ile resmi görüşmelere başlanmıştır" denildi.

Gedson Fernandes kimdir?

1999 doğumlu orta saha futbolcu Benfica'nın altyapısında başladı. Portekiz ekibinin alt yaş kategorilerinde forma giyen Fernandes, 2018 yılında A takıma yükseldi.

Sezon başında Tottenham'a 4.5 milyon Euro karşılığında kiralanan Gedson Fernandes İngiliz ekibiyle 2 maçta süre alabildi.

Kulüp kariyerinde toplam 127 maça çıkan Gedson Fernandes 9 gol atıp 16 da asist yapma başarısı gösterdi.

Aslan Yedlin'i de KAP'tı

Galatasaray, DeAndre Yedlin transferi için de görüşmelerin başladığını KAP'a bildirdi.

Sarı - kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada ''Profesyonel futbolcu DeAndre Roselle Yedlin’in kulübümüze transferi konusunda futbolcu ve kulübü Newcastle United FC ile resmi görüşmelere başlanmıştır'' ifadelerine yer verildi.

 

 

'Yedlin bizim için önemli bir transfer'

Sarı - kırmızılılarda teknik direktör Fatih Terim'in istediği transferlerden biri daha gerçekleşmiş oldu. Terim, 2-1 kazanılan Gaziantep maçının ardından, ''DeAndre Yedlin de bizim için önemli transfer demiştik. İstediğim bir oyuncu. Omar'ın durumundan sonra istediğim de belli'' ifadelerini kullanmıştı.

DeAndre Yedlin kimdir?

ABD'de Seattle Sounders altyapısından yetişen 27 yaşındaki sağ bek, İngiltere'de ise Tottenham, Sunderland ve Newcastle formalarını giydi.

Yedlin, ABD Milli Takımı ile de 62 maçta görev yaptı.

Öte yandan deneyimli sağ bek bu sezon da 10 maçta forma giydi ve 1 de asist yaptı. 

Mostafa Mohamed İstanbul'a geldi

Askerlik konusunda bir evrak eksikliği nedeniyle gelişi rötarlı olan Mostafa Mohamed'in uçağı İstanbul'a indi. 23 yaşındaki futbolcuyu Galatasaray Futbol A Takımı’nın idari personeli karşıladı. 

Senin için hazırladığımız haberler