Çin heyetinden Bursaspor'a ziyaret

14.10.2017 - 18:03 | Son Güncellenme: 14.10.2017 - 18:03

Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve beraberindeki heyet, Bursaspor Kulübüne ziyarette bulundu.

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, Özlüce Tesisleri'nde gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, Hongyang ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Bursaspor'un Türkiye'de şampiyonluk yaşamış 5 kulüpten biri olduğunu anlatan Ay, "Bundan sonra bir kampımızı Çin'de yapabiliriz. Çin'deki kulüplerin burada kamp yapması için de aracılık edebiliriz. Bursaspor çok büyük bir camia. Bununla ilgili sponsorluklar bulunması için de görüş alışverişi yapabiliriz." diye konuştu.

Büyükelçi Yu Hongyang ise her türlü iş birliğine açık olduklarını dile getirdi.

Bursaspor Kulübünde bulunmaktan ve kendilerine gösterilen ilgiden dolayı sevinçli olduklarını ifade eden Hongyang, şunları kaydetti:

"Bize verdiğiniz bilgilerden dolayı Bursaspor hakkında daha çok bilgiye sahip olduk. İkili ilişkilerin gelişmesi konusunda fikirlerinizi ortaya koydunuz. İki ülkenin endüstrisi hakkında özellikle futbol endüstrisi hakkında iş birliğinden bahsettiniz. Çin olarak Türkler ile her alanda iyi ilişkilere sahibiz. Her düzeyde temas sürdürmeye hazırız. Kültür alanı olsun, spor alanı olsun her alanda iş birliği yapmaya hazırız. Türkiye'de dünya çapında ünlü sporcular var. Özellikle futbol Çin'de de çok seviliyor. Bu alanda daha çok iletişim ve iş birliği yapabiliriz. Türk tarafıyla birçok iş birliği gerçekleştirdik ve bunları sürdürmeye hazırız.''

Hongyang, Bursa'nın, Çin'in Anshan kenti ile kardeş şehir olduğunu ve bu vesileyle futbol alanındaki iş birliğinin de ivme kazanacağına inandığını belirterek, "Umarız bundan sonra bu alanda daha çok görüş alışverişinde bulunabiliriz ve dediğiniz gibi kamp ya da maç düzenleyebiliriz. Bizler de büyükelçilik olarak sizlere yardımcı olabiliriz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bursaspor Kulübü Başkanı Ay, Büyükelçi Yu Hongyang'a isminin yazılı olduğu forma hediye etti. Hongyang ise Çin’e ait olan özel çay takımını Ay'a sundu.

Ziyarette Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri Fatih Pulat, Osman Dinsever, Hasan Parlakay ve Hakan Hacızade ile takım kaptanı Pablo Martin Batalla da hazır bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler