Türkiye, İtalya'ya dayanamadı... Tokyo'da ilk yenilgi

Cüneyt Muharremoğlu
27.07.2021 - 12:04 | Son Güncellenme: 27.07.2021 - 12:35

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye ikinci maçında İtalya'yı 3-1 mağlup olarak turnuvadaki ilk yenilgisini aldı. Filenin sultanları üçüncü maçını perşembe günü ABD ile yapacak.

Türkiye, İtalya'ya dayanamadı... Tokyo'da ilk yenilgi

AJANSSPOR HABER

Çin'i 3-0 mağlup ederek olimpiyatlara iyi bir başlangıç yapan Türkiye kadın voleybol takımı  ikinci maçında İtalya ile karşılaştı. Olimpiyat tarihinde kadın voleybolda ilk kez Türkiye ile İtalya mücadele etti. Ariake Arena'da oynanacak maça İtalya iyi başladı. 4-1 yenik duruma düşen filenin sultanları daha sonra 3 sayılık bir seri yakalayarak beraberliği sağladı. Daha sonra İtalya üstünlüğü ele alarak Türkiye'nin 3 sayılık serisine 5 sayılık seriyle yanıt verdi. Skorun 9-4 olmasından sonra Giovanni Guidetti mola almak zorunda kaldı. Moladan sonra da Türkiye istediği oyunu sergileyemedi. Farkın 13-5 ile 8 sayıya çıkmasıyla Naz Aydemir ve Meryem Boz oyuna girdi. Etkili servis kullanan İtalya karşısında zorlanan Türkiye karşılaşma 16-8 iken itinci molasını kullanmak zorunda kaldı. Mola sonrası Meryem Boz'un aldığı sayılarla Türkiye farkı biraz olsun kapatmayı başardı. Skor 18-14 olunca bu kez İtalya mola aldı. Moladan harika dönen Türkiye 18-16 ile farkı ikiye düşürmeyi başardı. Skor 19-18 olunca İtalya ikinci molayı almak zorunda kaldı. Setin sonunda heyecan fırtınası yaşandı. Sporcularımız, İtalyan oyuncu Egonu'yu durdurmakta zorlandı. İlk set 25-22 İtalya'nın oldu.

İkinci sette büyük çekişmenin galibi Türkiye

Karşılaşmanın ikinci seti karşılıklı sayılarla başladı. Paolo Egonu ikinci sette de etkili oyununa devam etti.  Macin ilk bölümü 8-8 beraberlikle geçildi. 10-10'luk beraberliktan sonra İtalya,  3 sayılık bir seri yakaladı. Bunun üzerine filenin sultanları mola almak zorunda kaldı.  Eda Erdem'in başarılı oyunuyla ikinci setin ortasında milli takım İtalya'yı15-15'lik skorla yakaladı. Bu kez İtalya mola almak zorunda kaldı. Mola dönüşü takımlar karşılıklı sayılar almaya devam etti.  Setin sonunda üstünlüğü ele geçiren filenin sultanları 20-18 öne geçince İtalya ikinci kez mola almak zorunda kaldı.  Setin son bölümünde Zehra Güneş ile oyuna tutunduk. İtalya 23-22 öne geçince bu kez Türkiye mola aldı. Mola dönüşü Meryem Boz'un servisleriyle arka arkarya 3 sayı alan Türkiye seti alarak durumu 1-1'e getirdi.

Üçüncü setin sonunu kötü oynadık

Karşılaşmanın üçüncü seti yine karşılıklı sayılarla başladı. Orta oyuncumuz Zehra Güneş başarılı vuruşlarıyla Türkiye sayıları kazandı. Karşılaşmanın ilk bölümü 8-8'lik eşitlikle geçildi. İki takımın büyük mücadele verdiği sette Türkiye 11-9 ile öne geçince İtalya mola aldı. Moladan iyi dönen rakibimiz 11-11 ile beraberliği sağladı. Maçın orta bölümü İtalya 17-15 önde geçti.  Karşılaşmanın son bölümüne 20-17 İtalya'nın üstünlüğüyle girilence Türkiye mola aldı. Moladan iyi dönen Türkiye farkı 1'e indirdi: 20-19. Maçın son bölümünü daha iyi oynayan İtalya farkı açmayı başardı. Filenin sultanları üçüncü seti 25-20 kaybetti. 

Dördüncü sette oyundan düştük

Maçın dördüncü seti de büyük bir çekişmeyle başladı. Karşılıklı sayılarla giden maçta İtalya 5-5'ten sonra 5 sayılık bir seri yakaladı.  Fark açılmaya devam edince Guidetti mola almak zorunda kaldı. Moladan çok iyi dönen ve 3 sayılık seri yakalayan milli takım karşısında bu kez İtalya mola aldı.   Bu dakikadan sonra filenin sultanları oyundan düşmeye başladı. Basit hatalar sonucu fark açılmaya başladı. 16-9'luk skorda bir kez daha mola aldık. Ancak moral olarak düşen filenin sultanları setin son bölümüne 20-11 yenik girdi. Bu dakikadan sonra milli takımın çabası sonuç vermeyince Türkiye seti 25-15, karşılaşmayı 3-1 kaybetti. 

Üçüncü maç ABD ile yapılacak

B Grubu'nda yer alan milli takım 29 Temmuz’da ABD ile, 31 Temmuz’da Arjantin ile 2 Ağustos’ta ise Rusya ile karşı karşıya gelecek. Grupta 3 puanı bulunan mllilerimizin oynayacağı tüm müsabakalar TRT Spor'dan canlı olarak ekranlara gelecek. 

Senin için hazırladığımız haberler