Eski futbolcu Sezer Öztürk, yakalanıp tutuklandı! İşte ilk sözleri

Orhan Gülek
27.11.2021 - 21:08 | Son Güncellenme: 27.11.2021 - 22:40

Son dakika: İstanbul'daki cinayet soruşturması kapsamında aranan eski futbolcu Sezer Öztürk, yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı.

Eski futbolcu Sezer Öztürk, yakalanıp tutuklandı! İşte ilk sözleri

AJANSSPOR - HABER

İstanbul'da yol verme tartışması sonrası Halil İbrahim Scholten'in silahla vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturmada firari olan eski futbolcu Sezer Öztürk yakalandı.

Eski futbolcu Sezer Öztürk, Sancaktepe'de 19 Eylül 2021 tarihinde trafikte yol verme meselesi yüzünden tartıştığı kişilere kurşun yağdırmıştı.

Sezer Öztürk, tutuklandı

Sezer Öztürk, Artvin Hopa'da kamyonetin arkasında Gürcistan'a kaçmaya çalışırken yakalandı. Eski futbolcunun tutuklandığı öğrenildi. Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, ifade işlemleri tamamlanan şüpheli Sezer Öztürk’ü “kasten öldürme” suçundan tutuklayarak cezaevine gönderdi. Hakimlik, şüphelinin suçu işlediğine dair somut delillerin bulunmasını, şüphelinin yurtdışına çıkarken Hopa’da yakalandığını, cezanın üst sınırını da dikkate alarak delil karartma şüphesinin varlığını tutuklama gerekçesi olarak gösterdi.

İlk ifadesi ortaya çıktı

Öztürk, ifadesinde "Olay günü çocuklarımı hayvanat bahçesine götürdüm, daha sonra eve dönerken arabamın önünü kestiler, beni darp ettiler. Ölümden döndüm, kafama aldığım darbelere ilişkin raporları mahkemeye sunacağım. İlla haklı olmak için ölmem gerekmiyor. Ben ateş etmedim, Ömer Genç benim korumamdır, olay sırasında o havaya ve yere ateş etti." dedi.

Sezer Öztürk nasıl yakalandı?

Firari olan eski futbolcu Öztürk ise akşam saatlerinde Artvin Hopa'dan Gürcistan'a gitmek üzere bindiği kamyonetin arkasında jandarma tarafından yapılan kontrol sırasında yakalandı.

“Can güvenliğim olmadığı için yurt dışına çıkacaktım”


Şüpheli savunmasının devamında, “Olaydan sonra yaralı olduğum için 2 ay yerimden kalkamadım, tedavi oldum. Mahkeme başlayıncaya kadar da yurt dışına çıkarak işlerimi halledecektim. Biraz da tehdit aldığım için korktum ve can güvenliğim nedeni ile tedbiren yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandım. Üzerime atılı eylemi ben gerçekleştirmedim. Ayrıca olay sırasında karşı tarafın Ömer'den düşen silahı aldığını Ömer'den duydum, daha sonra Ömer havaya ateş etmeye başladı. Ancak karşı tarafın nasıl vurulduğunu görmedim, suçsuzum” diyerek tutuksuz yargılanmayı talep etti.

“15 yaşımdan beri milli takımlarda futbol oynuyorum”


Şüpheli Sezer Öztürk ifadesinde, “15 yaşımdan beri milli takımlarda futbol oynuyorum, Almanya'da doğup büyüdüğüm halde tüm yatırımlarımı Türkiye'ye yaptım, milliyetçi bir insanım. Bu zamana kadar hiçbir suça karışmadım” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler