Southampton - Manchester City: 2-0 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
12.01.2023 - 00:36 | Son Güncellenme: 12.01.2023 - 01:22

İngiltere Lig Kupası çeyrek finalinde Southampton, güçlü rakibi Manchester City'i 2-0 yenerek, yarı finale yükseldi. Maç sonucu, goller, yazılı özet...

Southampton - Manchester City: 2-0 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

İngiltere Kral Kupası'nda çeyrek final heyecanı yaşandı. Dev maçta Southampton ile Manchester City karşı karşıya geldi. Southampton, zorlu mücadeleyi 2-0 kazanmayı başardı.

City'e soğuk duş! Lig Kupası'ndan elendiler

Southampton, dev rakibini 5 dakikada devirdi. 23 ve 28'de gelen goller, kazanmaya yetti. Sekou Mara ve Moussa Djenepo, Manchester City ağlarını havalandırarak takımına turu getiren oyuncular oldu.

Maça rotasyon ağırlıklı başlayan Pep Guardiola, ikinci yarının başında yıldızlarını devreye soktu. Fakat yıldızlar Southampton deplasmanında suskunluğu bozamadı. Bu sonuçla City Lig Kupası'na veda ederken, Southampton yarı finale yükseldi.

İlgini Çekebilir
Dengeyi penaltılar bozdu... Real finalde!
Habere Git

Southampton perdeyi 23'te açtı

Southampton, 23. dakikada Mara'nın golüyle öne geçti. Lyanco, sağ kanatta topla ileriye çıktı ve ceza sahasına girmeden yerden gönderdi. Mara, penaltı noktasının sağından gelişine vuruşla yakın köşeden topu ağlara gönderdi.

Kaleci önde yakalandı, fark iki oldu

23. dakikada merkezden topla kaleye yaklaşan Djenepo, kaleci Ortega'nın önde olduğunu görünce uzaklardan kaleye vurdu, top kaleciyi geçerek ağlarla buluştu. Southampton bu golle City karşısında farkı 2'ye çıkardı.

City'nin yıldızları cevap veremedi

Pep Guardiola, Southampton karşısında 2-0 geriye düştüğü maçta yıldızlarını devreye soktu. İkinci yarıya 3 oyuncu değişikliği ile başlayan deneyimli teknik adam, Gomez, Palmer ve Walker'ı kenara alırken Ake, De Bruyne ve Akanji'yi oyuna dahil etti.

İlgini Çekebilir
PSG evinde Messi ve Ekitike ile kazandı
Habere Git

Haaland da işe yaramadı

Karşılaşmanın 56. dakikasında Grealish'i oyundan çıkaran en büyük gol silahı Erling Haaland'ı da oyuna sokan Guardiola, beklediği reaksiyonu alamadı. Takım, Southampton savunmasını aşamadı.

Yarı finale yükselen takımlar

İngiltere Lig Kupası'nda bugün oynanan maçların ardından yarı finale yükselen takımlar belli oldu.

  • Manchester United
  • Newcastle United
  • Nottingham Forest
  • Southampton
Senin için hazırladığımız haberler