Arsenal-Manchester City 1-3 (Yazılı Maç Özeti)

Ajansspor
16.02.2023 - 01:01 | Son Güncellenme: 16.02.2023 - 01:25

Premier Lig'in liderlik maçında Manchester City deplasmanda Arsenal'i 3-1 mağlup ederek, maç fazlasıyla zirveyi ele geçirdi. Halaand maça damga vurdu.

Arsenal-Manchester City 1-3 (Yazılı Maç Özeti)

AJANSSPOR-HABER

Dünyanın bir numaralı liginde liderlik el değiştirdi. Arsenal'in haftalardır süren zirve keyfi evinde son buldu. İngiliz Premier Lig'deki liderlik maçında Manchester City, deplasmanda Arsenal'i 3-1 devirerek, maç fazlasıyla liderlik koltuğunu aldı.

Arsenal 3 haftada 8 puan kaybetti

Arsenal'de başlayan kan kaybı maç eksikliğiyle de olsa liderliğin de kaybına neden oldu. Topçular son üç maçta 8 puan kaybederek, elde ettiği avantajı adeta bozuk para gibi harcadı. Premier Ligi son yıllarda domine eden tecrübeli Manchester City, Emirates Stadı'nda baştan sona üstün bir futbol sergilileyerek, Arsenal'i mağlup etmesini bildi.

İlk devre 1-1 sona erdi

Pep Guardiola'nın ekibi topu Arsenal'e bırakmayı tercih ederken, kaleyi doğrudan düşen taraf olmayı öne aldı. City, 24 dakikasında Belçikalı ustası Kevin de Bruyne ile 1-0 öne geçti. Kazanılan penaltıyı 42'de Bukayo Saka gole çevirdi ve ilk devre 1-1 sona erdi.

İlgini Çekebilir
Manchester City finansal kuralları çiğnemekle suçlandı
Habere Git

City, ikinci devre dümeni ele aldı

Maçın ikinci devresine Manchester City baskılı başlayarak rakibinin ateşi yükseltmesine izin vermedi. Oyunu kontrolünde tutan City, 72. dakikada Jack Grealish ile tekrar üstünlüğü ele aldı: 1-2... Arsenal beraberlik peşinde koşarken Erling Halaand, 82'de skoru 3-1 taşıyarak fişi çekti.  

City averajla liderlik koltuğuna oturdu

Bu sonucun ardından Manchester City ve Arsenal'in puanları 51'de eşitlendi. Bir maç fazlası olan City, averajla liderlik koltuğunu ele geçirdi. Premier Lig'de puan eşitliği halinde iki takım arasındaki maçlardaki puan durumuna bakılıyor. Burada da eşitlik varsa ikili averaja bakılıyor. İki takım bu sezon ligde henüz bir kez karşılaştı. İkinci maç 26 Nisan'da oynanacak.

Maçın yıldızı Kevin De Bruyne

Maçın yıldızıysa Belçikalı usta futbolcu Kevin De Bruyne oldu. 31 yaşındaki orta saha futbolcusu, bir gol ve bir asistle sahaya damgasını vurdu. De Bruyne, böylece bu sezon ligdeki gol sayısını 4'e asist sayısını ise 12'ye çıkartı.

Senin için hazırladığımız haberler