Ajansspor

City deplasmanda takıldı, Arsenal 22 yıl sonra mutlu sona ulaştı!

Editör: Ahmet Kaan Mandalı

Son Güncelleme /

Premier Lig'in 37. haftasında Bournemouth ve Manchester City karşılaştı. Arsenal, 1-1 biten maçla birlikte 22 yıl sonra şampiyonluğunu ilan etti!

Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 53 sn
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

Şampiyonluk umudunu son haftaya taşıyabilmek için Bournemouth'u yenmesi gereken Manchester City, bir puanı bile ancak 90+5'te kurtarabildi.

City'ye büyük şok

Premier Lig 37. hafta mücadelesinde zirve takibini sürdüren Manchester City, mutlak galibiyet parolasıyla Bournemouth'a konuk oldu. Arsenal'in şampiyonluğunu bir hafta önce kutlamaya başlayabilmek için rakibinin puan kaybını beklediği mücadele, Topçular'ın istediği gibi de sonuçlandı. Arteta'nın öğrencileri, City'nin Bournemouth'a takılmasıyla birlikte takımlarının 22 yıllık şampiyonluk hasretine son vermiş oldu.

İki maç şampiyonluğa mal oldu

Junior Kroupi'nin 39. dakikadaki golüne Erling Haaland'la ancak 90+5'te karşılık verebilen Guardiola'nın öğrencileri, kupayı Arsenal'e adeta kendi elleriyle teslim etti. Son düzlükte çıktığı Everton ve Bournemouth deplasmanlarında toplam 4 puan bırakan Manchester City, elinden kaçırdığı kupayla taraftarlarını büyük hayal kırıklığına uğrattı.

Bournemouth tarih yazıyor

Evinde Manchester City'ye çelme takarak Arsenal'i adeta şampiyonluğa taşıyan Bournemouth, ayrıca aldığı bir puanla birlikte Avrupa biletini de cebine koydu. Önümüzdeki sezon 127 yıllık kulüp tarihinde ilk kez Avrupa'da yer alacak Bournemouth'un gideceği turnuva, son hafta alınacak toplu sonuçlarla belli olacak.

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...