Manchester City 3-1 Aston Villa (Yazılı Özet)

Burak Alaca
12.02.2023 - 21:59 | Son Güncellenme: 12.02.2023 - 22:56

Premier League'de Manchester City, Aston Villa'yı 3-1 mağlup ederek lider Arsenal ile puan farkını 3'e düşürdü. City'nin 2. golünü atan İlkay Gündoğan'ın gol sevincinde deprem felaketine vurgu yapamaması tepki çekti.

Manchester City 3-1 Aston Villa (Yazılı Özet)

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Premier League'in 23. haftasında Manchester City, Etihad Stadyumu'nda Aston Villa'yı ağırladı. Ev sahibi City; Rodri, İlkay Gündoğan ve Riyad Mahrez'in golleriyle karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı ve lider Arsenal ile puan farkını 3'e indirdi.

İlkay tepki çekti

Karşılaşmanın 39. dakikasında takımının ikinci golünü kaydeden İlkay Gündoğan'ın gol sevincini çoşkulu bir şekilde yaşaması büyük tepki topladı. Bu hafta Avrupa'da gol atan Türk oyunculardan Getafeli Enes Ünal, Fortuna Sittardlı Oğuzhan OÖzyakup ve Feyenoordlu Orkun Kökçü gol sevinçlerinde depremzedelere mesaj yollamıştı.

Arsenal avantajını yitirdi

Haftaya Manchester City'nin 5 puan önünde giren Arsenal evinde Brentford'a 2 puan bıraktı. City'nin Aston Villa'yı yenmesi ile 2 ekip arasındaki puan farkı 3'e düştü. Arsenal geçtiğimiz hafta Everton'a 1-0 mağlup olsa da, Manchester City'de Totthenham'a 1-0 mağlup olarak fırsatı değerlendirememişti.

İlgini Çekebilir
İlkay Gündoğan deprem bölgesine yardım kamyonu gönderdi
Habere Git

Kritik maça son 3 gün

İngiltere Premier League'de zirve adına en kritik karşılaşma bundan 3 gün sonra, 15 Şubat'ta Arsenal ve Manchester City arasında Emirates Stadyumu'nda oynanacak. İki ekip arasında 12. haftada oynanması gereken karşılaşma sıkışık fikstür nedeniyle ertelenmişti.

Avantaj City'de

İki ekip arasında oynanacak karşılaşma sezonun ilk yarısından 15. Şubat'a ertelendiği için ikili averaj liderin belirlenmesinde bir etken olmayacak. Bunun sonucunda 34 averajı bulunan Manchester City kazandığı takdirde 28 averajlı Arsenal'ın önünde liderlik koltuğuna oturacak.

Gurbetçi futbolcu deprem bölgesine yardım tırı yolladı

Bugün yaptığı gol sevinci ile tepki çeken İlkay Gündoğan daha önce deprem bölgesine ihtiyaç malzemeleri ile dolu bir tır yolladı.

İlgini Çekebilir
Manchester City finansal kuralları çiğnemekle suçlandı
Habere Git

"Hala üzgünüm"

Maç sonunda Instagram hesabından bir mesaj yayınlayan İlkay Gündoğan "Villa'ya karşı önemli bir ev sahibi galibiyet. Ama düşüncelerim hala Türkiye ve Suriye'deki korkunç depremlerden etkilenen tüm insanlarla ve yıkıntıların altında mahsur kalanları kurtarmak için yorulmak bilmeyenlerle birlikte. Hala üzgünüm..." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler