Manchester City - Southampton maç sonucu: 4-0

Orhan Gülek
08.10.2022 - 18:29 | Son Güncellenme: 08.10.2022 - 19:08

İngiltere Premier Lig 10. hafta maçında Manchester City ile Southampton karşı karşıya geldi. Pep Guardiola'nın öğrencileri, rakibini 4-0 mağlup etti. İşte detaylar

Manchester City - Southampton maç sonucu: 4-0

AJANSSPOR - HABER

İngiltere Premier Lig’in 10.haftasında Manchester City ile Southampton Manchester Şehir Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Bol gollü geçen karşılaşmada Pep Guardiola'nın öğrencileri, Southampton'i 4-0 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı.

Ev sahibi ekibin gollerini 20' Cancelo, 32' Fedon, 49' Mahrez 65' Haaland üretti. Bu sonuçla Manchester City, 23 puanla liderliğe yükseldi. Southampton ise 7 puanla 16. sırada kaldı.

Kevin de Bruyne, Premier Lig tarihine geçti

Karşılaşmada Manchester City'in Belçikalı futbolcusu Kevin de Bruyne gösterdiği performansla kulüp rekorunu kırdı. Belçikalı orta saha aynı zamanda lig tarihine geçti. Opta'nın verilerine göre; Kevin de Bruyne, Manchester City formasıyla Premier Lig'de 95'inci asistini yaptı. Belçikalı oyuncu bu performansıyla David Silva'yı geride bıraktı. 94 asist yapan David Silva'yı 95 asistle geçen Kevin de Bruyne, Manchester City formasıyla Premier Lig'de en fazla asist yapan futbolcu oldu. Tecrübeli futbolcu aynı zmaanda Premier Lig tarihinin en fazla asist yapan 5'inci futbolcusu unvanının sahibi oldu.

 

Premier Lig'de en çok asist yapan oyuncular ise şu şekilde;

  1. Ryan Giggs - 162
  2. Cesc Fabregas - 111
  3. Wayne Rooney - 103
  4. Frank Lampard - 102
  5. Kevin De Bruyne - 95
İlgini Çekebilir
İşte Haaland'ın dudak uçuklatan maaşı
Habere Git

Erling Haaland, seriyi 10 maça çıkardı

Karşılaşmada Manchester City'nin sezon başında Borussia Dortmund'dan kadrosuna kattığı Erling Haaland, Premier Lig'de gol sayısını 15'e yükseltti. Genç oyuncu bu süreçte takım arkadaşlarına 3 asist yaptı. Erling Haaland, Manchester City formasıyla tüm kulvarlarda toplam 23 gole katkı sağladı. 

Manchester City'de takımın gol yükünü çeken futbolcular ise şu şekilde sıralandı;

  • Erling Haaland: Son 5 maç  - 9 gol - 2 asist
  • Kevin de Bruyne: Son 4 maç - 6 asist
  • Phil Foden: Son 3 maç - 5 gol - 1 asist

City namağlup unvanını sürdürdü

Premier Lig'de Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City, Southampton galibiyetiyle birlikte puanını 23'e yükseltti. Manchester'ın mavi tarafı ilk 9 maçta 7 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti ve namağlup unvanını sürdürdü.

Senin için hazırladığımız haberler