Aston Villa - Manchester City: 1-0 (Maç sonucu - yazılı özet)

Akın Ungan
07.12.2023 - 01:04 | Son Güncellenme: 07.12.2023 - 01:24

Premier Lig'de Aston Villa ile Manchester City karşılaştı. Aston Villa, zorlu maçı 1-0 kazanmayı başardı. İşte maç sonucu, goller, yazılı özet...

Aston Villa - Manchester City: 1-0 (Maç sonucu - yazılı özet)

AJANSSPOR HABER

Premier Lig’in 15’inci haftasında Manchester City, Aston Villa’ya konuk oldu. Pep Guardiola’nın takımı, Aston Villa’ya 1-0 mağlup oldu. Maçtaki tek gol, Leon Bailey’den geldi. Aston Villa, puanını 32’ye yükseltti. Manchester City ise 30 puanda kaldı ve 4’üncü sıraya geriledi.

Liderle puan farkı 6’ya çıktı

Manchester City, Aston Villa yenilgisi sonrası ligdeki 3’üncü mağlubiyetini aldı. Pep Guardiola’nın öğrencileri, son 4 maçta sadece 3 puan toplayabildi ve lider Arsenal ile puan farkı 6’ya çıktı. 

City’den 7 yıl sonra yine aynı tarife

Manchester City, Premier Lig’de üst üste 4 kez maç kazanamadı. En son 2016-2017 sezonunda ligde dört maçtır kazanamayan City, bu sezon da bunu tekrarladı. Maviler sırasıyla; Chelsea, Liverpool, Tottenham ve Aston Villa’ya puan kaybetti.

İlgini Çekebilir
Chelsea devrildi... Dev maç Kırmızılar'ın!
Habere Git

En az şut çektikleri maç

Manchester City, bu sezon en az şut çektiği maçı geride bıraktı. Guardiola’nın takımı, Aston Villa kalesine 2 şut çekebildi ve bu şutlarda kaleci Emiliano Martinez’i geçemedi. Manchester City ise kalesinde 21 şut gördü ve 7 şut Ederson’u zorladı. 7 isabetli şuttan biri ise ağlarla buluştu.

Zaniolo forma giymedi

Galatasaray’ın sezon başında Aston Villa’ya kiraladığı Nicolo Zaniolo, Manchester City karşılaşmasında forma giymedi. İtalyan yıldız, İngiliz ekibiyle çıktığı 16 maçta 9 kez ilk 11’de yer aldı ve skor üretemedi.

Senin için hazırladığımız haberler