Clarence Seedorf: “Kimse bana teklif yapmıyor”

22.02.2021 - 19:18 | Son Güncellenme: 22.02.2021 - 19:29

Dış haberler... AC Milan’ın efsane futbolcularından Clarence Seedorf, teknik direktörlük kariyerindeki kötü gidişatı eşitsizliğe bağladı. “Kimse bana teklif yapmıyor” diyen Seedorf, en son Kamerun Milli Takımı'nı çalıştırıyordu. İşte detaylar...

Clarence Seedorf: “Kimse bana teklif yapmıyor”

AJANSSPOR - DIŞ HABER

AC Milan ile 300 maça çıkma başarısı gösteren Surinam asıllı Hollandalı eski futbolcu Clarence Seedorf, teknik direktörlük kariyerinde aynı başarıyı yakalayamadı. Ajax, Sampdoria, Real Madrid, Inter Milan ve AC Milan gibi üst düzey futbol kulüplerinde yıllarca forma giyen emekli futbolcunun teknik direktörlük kariyeri ise aksi yönde talihsiz bir şekilde ilerliyor. Seedorf, İtalyan Dello Sports’a yaptığı açıklamada, “fırsat eşitliği olmadığını”, siyahi olması nedeniyle şans verilmediğini iddia etti. 

İki yıldır arayan soran yok

Futbolculuk kariyerinde üç farklı kulüple Şampiyonlar Ligi şampiyonu olma başarısını gösteren tek futbolcu olan Seedorf, memleketi Hollanda'dan dahil hiçbir ekipten teklif gelmediğini açıkladı. Ajax, Real Madrid ve AC Milan ile Avrupa’nın en önemli kupasını kazanan orta saha oyuncusu, en son üç yıl önce Kamerun Milli Takımı'nı yönetmişti. Başarılı bir kariyeri olduğunu söylemesine rağmen dışarıda kalıyor olmasını siyahi olmasına bağlayan Seedorf, şu ana dek dört kez teknik adamlık görevine getirildi. 

AC Milan’da altı ay dayanamadı

Tam 12 yıl boyunca AC Milan formasını terleten Seedorf, Brezilya dönüşü AC Milan ile teknik direktörlük anlaşmasına varmıştı. O dönemin kulüp yönetimi ile 2,5 yıllık anlaşmaya varan eski futbolcu, 2014 Ocak ayında geldiği kulüpten Haziran ayında kovuldu. Tatsız geçen Milan tecrübesinden sonra, İspanyol ekibi Deportivo La Coruna ve Çin Süper Ligi takımlarından Shenzhen FC’yi çalıştırdı. AC Milan’daki başarısızlığının benzerlerini bu kulüplerde de yaşayıp, en son 2018 yılında Kamerun Milli Takımı'nın başına getirildi. Kamerun’da da beklenileni veremeyen Hollandalı futbol adamı, uzun süredir herhangi bir takımda görev almadı.

“En iyi sonuçlar çeşitlilikten gelir”

Siyahi olması nedeniyle memleketi Hollanda dahil hiçbir yerden teklif alamadığını öne süren Seedorf, futbolda ve dünyanın her yerinde başarının çeşitlilikten geleceğini belirtti. Teknik direktörler arasında siyahi olanların rakamsal açıdan yok sayıldığını söyleyen eski futbolcu, “Bu tüm toplumu ilgilendiren bir şey. Herkes, özellikle bir şeyleri değiştirebilecek olanlar meritokratik bir dünya yaratma sorumluluğunu hissetmeli. Eğer mükemmelliğe ulaşmak istiyorlarsa bütün kapılarını açık tutmalılar.” şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler