Cleveland Browns'ın çıkışı sürüyor

12.10.2020 - 02:32 | Son Güncellenme: 12.10.2020 - 02:32

NFL'de Cleveland Browns, 5. hafta maçında Indianapolis Colts'u 32-23 yenerek ligdeki dördüncü galibiyetini aldı.

Bertan ERMAN

Cleveland Browns, NFL'in 5. haftasında Indianapolis Colts'u sahasında ağırladı. 

Maçın ilk sayıları, Cody Parkey’in alan golüyle Cleveland Browns’tan gelse de, Indianapolis Colts’un buna karşılığı touchdownla oldu. Çaylak running back Jonathan Taylor, 4 yardlık koşusunu gol bölgesinde noktaladı. Akabinde Rodrigo Blankenship’in ekstra golü isabetli oldu ve Colts, çeyreğin bitimine 6 dakika kala 4 sayı farkla öne geçti.

İkinci 15 dakikaya 7-3 geride giren Browns, önceki çeyrekten kalan hücum serisini touchdownla sonuçlandırdı. 2 yardlık pas oyununda, sağ köşede kendine alan açan running back Kareem Hunt, Baker Mayfield’ın attığı pası gol bölgesinde tuttu. Touchdown sonrasında Cody Parkey, ekstra golü sayıya çevirdi ve yeniden 3 sayı farklı skor üstünlüğünü yakaladı. (14.06) Indianapolis, bir sonraki hücum serisinde, Rodrigo Blankenship’in alan golüyle skorda beraberliği sağlasa da, Browns’tan bir touchdown daha geldi. 15 yardlıkl pas oyununda Rashard Higgins, Baker Mayfield’dan gelen topu aldı ve hücum gol bölgesinde bitti. Bir kez daha öne geçen Ohio ekibi, ekstra golün ardından skoru 17-10’a getirdi. (5.58) Çeyreğin bitimine 17 saniye kala bir alan golü daha bulan Cleveland Browns, devre arasında soyunma odasına 20-10’luk üstünlükle gitti.

Indianapolis Colts, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinde büyük bir hata yaptı. Kötü bir pas atan Philip Rivers, bir touchdown pası attı ama bu touchdownı Cleveland Browns yaptı. Ohio ekibinin safetylerinden Ronnie Harrison topu yakaladı ve 47 yardlık interception dönüşünü gol bölgesinde tamamladı. Touchdown sonrasında Cody Parkey bir ekstra gol daha attı ve aradaki fark 17 sayıya çıktı. (12.15) Ancak Colts’un cevabı 15 saniyede oldu. Santra dönüşünde Isaiah Rogers, 101 yardlık dönüşte touchdown yaptı. Akabinde ekstra gol isabetli oldu ve Lacivert Beyazlılar, 3 dakika sonunda farkı tekrardan 10 sayıya düşürdü. Daha sonra savunmada da etkili olan Colts, linebacker Bobby Okereke’nin Baker Mayfield’dan gelen pası kapmasıyla Browns’a top kaybı yaptırdı. (9.13) Lacivert Beyazlılar, daha sonra Rodrigo Blankenship ile bir alan golü daha kaydederek aradaki pozisyon farkını 1 touchdown ve 1 ekstra gole indirdi. (3.58)

Son 15 dakikaya geride giren Colts’ta Philip Rivers deneyimine yakışmayan bir hata daha yaptı. Kendi gol bölgesinde, baskı altındayken düşmemek için topu içeride boşa salladı. Bu da intentional grounding cezası getirdi ve pozisyon gol bölgesinde olduğu için, Cleveland Browns’a safety sayısı oldu. Bu şekilde Ohio ekibi, aradaki farkı 9 sayıya çıkardı. (14.39) Rivers’ın basit hataları burada kalmadı. Tecrübeli oyun kurucu’nun bir sonraki Colts hücum serisinde attığı pası yakalayan isim, Browns’ın bir başka defansif back oyuncusu Sheldrick Redwine oldu. (11.24) Ancak Cleveland Browns oyun kurucusu Baker Mayfield da bir interception pas attı. Justin Houston’ın baskısı sonrasında Mayfield’ın attığı topu, Colts linebackerlarından Anthony Walker Jr. yakaladı. (7.05) Interception sonrası elde edilen hücum serisini Rodrigo Blankenship’in alan golü farkı 6 sayıya düşürdü. (2.50) Ancak süreyi eriten Cleveland Browns, süreyi erittikten sonra Cody Parkey ile bir alan golü daha buldu ve maçın bitimine 21 saniye kala maçın skorunu tayin etti. Ohio ekibi, mücadeleden 32-23 galip ayrıldı. 

Fotoğraf: Matt Starkey / Cleveland Browns

Senin için hazırladığımız haberler