Cleveland Cavaliers, koç Kenny Atkinson ile anlaştı

Cem Ergün
29.06.2024 - 18:23 | Son Güncellenme: 29.06.2024 - 18:25

NBA takımlarından Cleveland Cavaliers, Kenny Atkinson ile anlaştığını duyurdu. Kenny Atkinson Cleveland’ın başantrenörü olacak. Detaylar…

Cleveland Cavaliers, koç Kenny Atkinson ile anlaştı

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Cleveland Cavaliers, Kenny Atkinson’u göreve getirdiğini duyurdu.

‘’Sahip olduğumuz vizyonla uyumlu’’

Cavaliers Basketbol Operasyonları Başkanı Koby Altman,’’ Kenny zengin bir deneyim, oyuncu gelişiminde kanıtlanmış bir geçmiş ve bu kulüp için sahip olduğumuz vizyonla uyumlu amansız bir iş ahlakı getiriyor. Onun yenilikçi yaklaşımı, bize sürdürülebilir başarı ve nihayetinde Şampiyonluklar için rekabet etme şansı verecek bir oyun tarzı ve basketbol markası aşılayacaktır’’ dedi.

‘’İnanılmaz bir fırsat’’

Cleveland Cavaliers’ın hocası olarak seçildikten sonra Atkinson, "Cleveland Cavaliers'ın baş antrenörü seçildiğim için çok heyecanlıyım ve onur duyuyorum. Bu, zaten yetenekli olan ve aynı derecede parlak bir geleceğe sahip genç bir kadroya liderlik etmek için inanılmaz bir fırsat'' diyerek minnettarlığını gösterdi. 

Menajerlik kariyeri

Atkinson, Warriors'taki görevinden önce Los Angeles Clippers'ta asistanlık (2021-22) ve Brooklyn Nets'te baş antrenörlük yaparak dört sezon(2016-2020) geçirdi. Nets tarihinde koçluk yaptığı maç sayısında üçüncü (308) ve galibiyet sayısında dördüncü (118) sırada yer alıyor. Daha önceki deneyimleri arasında Atlanta Hawks (2012-2016), New York (2008-2012) takımlarında yardımcı antrenörlük ve Houston'da bir sezon oyuncu geliştirme direktörlüğü (2007-08) yer alıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler