Cluj başkanı Cristian Balaj Sivasspor camiasından özür diledi!

Feride Kara
29.10.2022 - 23:18 | Son Güncellenme: 30.10.2022 - 02:33

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ile ortak bir açıklamada bulunan Cluj kulübü Başkanı Cristian Balaj saygısızca davrandığı için Yiğidolardan özür diledi.

Cluj başkanı Cristian Balaj Sivasspor camiasından özür diledi!

AJANSSPOR

Geçtiğimiz perşembe temsilcimiz Sivasspor ve Romanya ekibi Cluj arasında UEFA Konferans Ligi G grubunda oynanan maçın öncesinde düzenlenen basın toplantısında, Rumen bir gazeteci Yiğidoların teknik direktörü Rıza Çalımbay’a saygısızca bir soru yöneltmişti. Olay hakkında iki kulübün başkanı Sivasspor’un internet sitesine bir açıklamada bulundu. 

Cluj Başkanı Balaj özür diledi

Romanyalı basın mensubunun saygısız davranışını kınayan Cluj Başkanı Cristian Balaj “Gazetecinin hakaret niteliği taşıyan sorusu için Romanya spor camiası adını sizlerden özür diliyorum. Yöneltilen sorudan biz de rahatsızlık duyduk. Sivas gibi bir şehre geldiğimiz için çok mutluyuz. Şehri çok beğendik. Romanya’ya döndüğümüzde sizden çok güzel bahsedeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Cluj yönetiminden rahatsızlık duymadık

Aynı konu hakkında yorumda bulunan Sivasspor başkanı Otyakmaz “Bizim için böyle soruların hiçbir önemi yok. Biz Cluj takımı ile olan dostluğumuza bakıyoruz. Onlara her anlamda teşekkür ediyoruz. Bu gibi bir durum sebebiyle Cluj yönetiminden rahatsızlık duymamız söz konusu değil.” dedi. 

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz çarşamba günü Cluj maç öncesi düzenlenen basın toplantısı esnasında Sivasspor ve teknik direktörü Rıza Çalımbay’a büyük bir saygısızlık yapılmıştı. Rumen gazeteci tecrübeli çalıştırıcıya “Sivasspor gibi küçük bir kulüp Romanya’da defalarca kez şampiyonluk yaşamış Cluj karşısında nasıl bir oyun ortaya koyacak?” şeklinde bir soru yöneltmişti. 

Sivasspor yanıtı sahada verdi

Temsilcimiz Yatabare’nin iki gol birden attığı karşılaşmada, Romen ekibini 3-0 mağlup ederek net bir galibiyet elde etti. İlk maçta da deplasmanda Cluj’u 1-0 ile geçen Sivasspor, UEFA Konferans Ligi G grubunda 5 maç sonunda 10 puanla lider konumda bulunuyor. 

“Takımımla gurur duyuyorum”

3-0 kazanılan maçın basın toplantısında konuşan Rıza Çalımbay “Sivasspor’un 3 sezondur yüzünü güldürüyoruz. Maddi açıdan da kulübe baya iyi para kazandırdık. Biz ekip olarak her şeyi yaptık. Bu benim için ayrıca bir mutluluk. Çünkü Sivaslıyım. Burada görevimi en iyi şekilde tamamlamam gerekiyor. Çok büyük bir başarı ortaya koyuyoruz. Takımımla gurur duyuyorum.” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler