CM 01/02 efsanesi Tsigalko hayatını kaybetti!

25.12.2020 - 12:27 | Son Güncellenme: 25.12.2020 - 15:38

Son dakika haberleri... Championship Manager 01/02 oyununun efsane isimlerinden Maxim Tsigalko henüz 37 yaşında hayatını kaybetti. Maxim Tsigalko kimdir, oynadığı takımlar hangisi? İşte detaylar...

CM 01/02 efsanesi Tsigalko hayatını kaybetti!

AJANSSPOR-HABER

Menajerlik oyunu severlerin unutamadığı isimlerin başında geliyordu Tsigalko... Maxim Tsigalko'dan üzücü bir haber geldi. Tsigalko genç yaşta hayatını kaybetti. Peki, oyunseverlerin hafızalarına kazanan Tsigalko kimdir, hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde...

Oyunda efsane, gerçek hayatta vasat...

Futbola Dinamo Minsk takımında başlayan Belaruslu futbolcu Championship Manager 01/02 oyununun efsaneleşen isimlerinden biriydi. Gol rekorlarını alt üst eden Tsigalko gerçek hayatta ise oyundaki kadar başarılı olamamıştı. 

Tsigalko hayatını kaybetti

2009'da henüz 26 yaşındayken futbola veda eden futbolcunun hayatını kaybettiği bildirildi.

Tsigalko neden vefat etti?

Tsigalko'nun ölüm nedeni merak konusu oldu. Ancak; oyunseverlerin fenomeninin vefat nedeniyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Dolayıslya Tsigalko'nun neden vefat ettiği henüz bilinmiyor.

Röportajında yaşadığı dramı anlatmıştı

Maxim Tsigalko, futbol yaşantısı sonrası zorlu bir hayat yaşadığını daha önce kendisiyle yapılan röportajlarda anlatmıştı. Belaruslu futbolcu Gazzetta.gr için verdiği bir röportajda şunları söylemişti:

"İyi bir futbolcuydum ve yeteneklerime her zaman güvendim. 40 yaşıma kadar futbol oynayabileceğimi ve gol krallıkları yaşayabileceğimi düşünüyordum ama olmadı. Ciddi sakatlıklar geçirdim. 26 yaşında futbola son verdim. Eşim ve iki çocuğum için inşaatlarda çalıştım. Günde 5 dolar alıyordum, daha sonra 20 dolar kazanmaya başladım. Ama bu para bana yetmiyordu. Futbolu bıraktığımda hiç kimse beni aramadı. Futbolun içinde kalabilmek için çok çalıştım ama başaramadım. Herkes beni unuttu ve elimden tutmak istemedi. Hayat bazen çok acımasız olabiliyor."

Maxim Tsigalko kimdir?

27 Mayıs 1983 yılında Belarus'ta Minsk şehrinde doğan Maxim Tsigalko, futbola Dinamo Minsk altyapısında başlamıştı. Kariyerinde Naftan Novopolotsk, Kaisar, Banants ve Savit Mogilev formalarını giyen Tsigalko, 2009 yılında futbolu bırakmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler