Cocu: "2-2'lik skor memnun edici"

25.10.2018 - 19:15 | Son Güncellenme: 25.10.2018 - 22:15

Fenerbahçe teknik direktörü Philip Cocu, Anderlecht maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Cocu: "2-2'lik skor memnun edici"

Fenerbahçe teknik direktörü Philip Cocu, Anderlecht maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Cocu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Açık bir oyun oldu. İnişler ve çıkışların olduğunu gördük. Maçın ilk yarısında iyiydik, hak ettiğimiz golü atamadık. Rakibimizin ceza sahamızda yakaladığı ilk pozisyon gol oldu. İkinci yarının hemen başında 2-0 oldu. Sonrasında reaksiyon gösterdik, herkes plana sadık oynadı. 2-2'lik skor memnun edici.

"Durumumuz gayet iyi"

Herhangi bir fiziksel sorunumuz olduğuna inanmıyorum. Son iki karşılaşmada en iyi performansı yakaladık. Bugün saha ağırdı bu belki fiziksel açıdan bizi engellemiş olabilir. Son 1.5 aydır fiziksel durumumuz gayet iyi.

Bu akşam rakibimizin nasıl oynadığını gördüğümüzde bu sistemi uygun gördük. Böyle bir deplasman maçında 4'lü oynamanın riskli olduğunu gördüm. Orta sahanın hata yaptığı iki pozisyonda iyi iş çıkartıklarını gördüm. İki farklı sistemde de performans gösteren bir takımımız olduğunu gördük, kısa vadede değil fakat uzun vadede başarı getirebilir. Takımımı tebrik ediyorum. Sadece defansif anlamda bu kararı vermedik. İki santrforla oynadık. Kazanmak için rakibinizin zayıf yönlerini kullanmalısınız.

Maç içerisinde olanları gayet iyi gözlemlemişsiniz. Oyuncularım kırmızı kart görmedi, bunu hakemle bunu başarmak büyük bir iş.

"Zakaria Bakkali kalitesini gösterdi"

Ne zaman oynayacağı Barış'a bağlı. Sezon başı çok iyi bir dönem geçirdi. Şu andaki durumu ben de garipsemiyorum. Barış'ın şu andaki durumdan çıkması için antrenmanlarda daha çok çalışması lazım. Oğuz gibi. Bugün Oğuz'u ilk 11'de oynatmayı düşündüm. Barış var, Eljif var, Oğuz var... Birçok genç oyuncumuz var. Yiğithan var. Özellikle son dönemde Yiğithan iyi izler veriyor.

Zakaria Bakkali kalitesini gösterdi. Birçok pozisyonda onu önledik. Yakın markaj altında da ne kadar iyi olduğunu gösterdi. Eski bir futbolcum çalıştırdığım takıma gol attığı için mutlu değilim. Kulübü için özel bir futbolcu.

Senin için hazırladığımız haberler