Cocu: "Özgüven için galibiyete ihtiyacımız vardı"

16.09.2018 - 17:01 | Son Güncellenme: 16.09.2018 - 22:51

Fenerbahçe Teknik Direktörü Philip Cocu, Atiker Konyaspor-Fenerbahçe maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Cocu: "Özgüven için galibiyete ihtiyacımız vardı"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Philip Cocu, Atiker Konyaspor - Fenerbahçe karşılaşması sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Cocu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

İyi bir akşamdı bizim için ama hala oyunumuzu geliştirebiliriz. Yeni bazı oyuncularımız var. Ne tarz oyuncular olduklarını göstermeleri beni mutlu etti. Biz hala daha gelişebiliriz. Maçlar yaptıkça daha iyi noktalara geleceğiz. Oyuncularımın kalitesini sahaya yansıtmak bizim için önemliydi. 

Bu akşam birlikte oynamayı seçtik. Bizim için farklı bir karşılaşmaydı. Dürüst olmak gerekirse biraz da şanslıydık rakibin pozisyonlarını da düşününce. Golde Benzia’nın nasıl bir vizyonu olduğunu ve etrafını nasıl gördüğünü gördük. Son saniyeye kadar mücadele edeceğimizi konuşmuştuk. Herkes galibiyet için elinden geleni sahaya yansıttı.

Ne kadar zamana ihtiyacımız olduğunu söylemek zor. Ama zeki oyuncular çok daha hızlı adapte olacaklardır. Biz de zeki oyuncular aldık. Kafamızda belirlediğimiz bir oyun tarzı var. Bundan en doğru şekilde verim almak için her şeyin bir noktaya gelmesi gerekiyor. Bu akşam bir adım geriye gelmeyi tercih ettik. Daha kompakt olmayı tercih ettik. Özgüven için galibiyete ihtiyacımız vardı. Avrupa’da kazanırsak daha iyi bir noktaya geleceğiz. 3 maç üst üst kaybedersiniz eleştirilerin olması normaldir. Gelişmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Zaman vermek kolay değil. Bu biraz alacağımız sonuçlara bağlı.

Ayew her zaman fark yaratabilecek bir oyuncu. Taktik disiplini yüksek bir oyuncu. Son bölümde Şener’e yardım etmesi gerekiyordu ve bunu çok da iyi yaptı. İstatistiklere bakarsanız her golde onun katkısı var. Ya asist ya da asistten önceki pas. Sezon başında en iyi seviyesinde değildi. Hala maksimumda değil. Doğru yolda ilerliyor. Oynamak, en iyi forma ulaşmak için en iyi yoldur.

Beşiktaş ile oynanacak maça değinen Cocu, "O maçla ilgili çok fazla bir şey söylemek istemiyorum çünkü Perşembe günü oynayacağımız önemli bir maç var. Bizi bekleyen eğer biz pazartesi günü oynayacağımız maçı düşünürsek o zaman Perşembe gününe olumsuz bir etki olarak karşımıza çıkabilir. Daha önceki sezon oynanan karşılaşmaları izledim. Sadece Beşiktaş değil, Galatasaray maçlarıyla da ilgili anekdotların geçerli çok yoğun atmosferde oynandığı söylendi. Bu karşılaşmaların saha içerisinde sıcak ateşli bir atmosferin olduğu söylendi, biz bunun farkındayız. Hangi karşılaşmanın bizi beklediğinin farkındayız” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler