Altay taraftarı, Atatürk ve Mustafa Denizli'ye Koreografi Yaptı

Akın Ungan
23.01.2022 - 16:34 | Son Güncellenme: 25.01.2022 - 01:26

Altay-Konyaspor maçına taraftarın Mustafa Kemal Atatürk'ün yer aldığı Kuvayı Milliye koreografisi damga vurdu. Mustafa Denizli'ye de koreografi hazırlandı.

Altay taraftarı, Atatürk ve Mustafa Denizli'ye Koreografi Yaptı

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Altay, evinde Konyaspor'u konuk etti. Maçın başlama düdüğünden önce Altay taraftarının hazırladığı koreografi, tüyleri diken diken etti.

Tüyleri diken diken eden koreografi

Altay taraftarının, maça damga vuran koreografisinde, Mustafa Kemal Atatürk, Hasan Tahsin, Mustafa Necati, Fahrettin Altay ve Vasıf Çınar yer aldı. Figürlerin altına, "Kuvayı Milliye'nin kulübü Altay" yazıldı.

Altay Kulübü ve Kuvayı Milliye

Ülkenin Kurtluş Savaşı yıllarında, 16 Ocak 1914 tarihinde İzmir'de kurulan Altay Spor Kulübü, düşman işgalini sonlandırmak için önemli mücadeleler verdi. Kulübün kurucularından Fahrettin Kerim Paşa, Altay soyadını, Mustafa Kemal'in, “Ben de seni tebrik eder; Altay gibi şanlı, şerefli günler dilerim” sözleriyle almıştır.

İzmir’in Yunanlılar tarafından işgaline karşı çıkmak için kurulan Redd-i İlhak Cemiyeti’nin kurucuları arasında, yine Altay Kulübü’nün kurucularından Hüseyin Vasıf Çınar Bey de vardır. Bu cemiyet, Kuvayı Milliye hareketinin başlamasını sağlamış ve İzmir’in Yunanlılar tarafından işgaline karşı koymuştur.

Mustafa Denizli'ye sevgi seli

Altay taraftarı, geçtiğimiz günlerde istifa ederek, Altay ile yollarını ayıran Mustafa Denizli'ye ayrı bir koreografi hazırladı. Koreografide, Mustafa Denizli'nin "yuvam" dediği kulüpte oynadığı yıllar ve teknik direktörlüğünden görseller kullanılırken, "Teşekkürler Büyük Mustafa" yazısı yer aldı.

İlgini Çekebilir
Mustafa Denizli'ye ağır sözler: "3. Lig’de sesi çıkmayan yüreksizler, Süper Lig’de ötmeye başladı."
Habere Git

Yönetimden Denizli'ye ağır tepki vardı

Mustafa Denizli'nin ayrılığı sonrası, evinde oynadığı ilk maçta taraftardan büyük tepki gören yönetim, istifaya davet edilmişti. Bunun üzerine yönetime geldiği günden beri illk kez istifaya davet edilen Başkan Özgür Ekmekçioğlu'nun babası, sosyal medya hesabından Denizli ve taraftara sert sözler söylemişti.

"3. Lig’de sesi çıkmayan yüreksizler Süper Lig’de ötmeye başladı."

Taraftarın sevgilisi Mustafa Denizli hakkında ağır eleştirilerde bulunan Başkanın babası Rafet Ekmekçioğlu, "Balık beyinli olanlar her şeyi çabuk unutuyor. Mustafa Denizli, Altay 3. Lig’deyken neredeydi? Bir defa kulübün önünden geçmedi. Şimdi mazlumu oynamasın, 13 maçtır takım dökülüyor. Bu takımı teknik direktör Mustafa Denizli kurdu. 3. Lig’de sesi çıkmayan yüreksizler Süper Lig’de ötmeye başladı." dedi.

Altay'ın Süper Lig'deki durumu

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 22 haftada 18 puan toplayabilen Altay, 19. sırada yer aldı. Son 7 maçını kaybeden Siyah-Beyazlı ekip, 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 14 mağlubiyet aldı. Son galibiyetini 7. hafta mücadelesinde Beşiktaş karşısında alan İzmir temsilcisi, rakip fileleri 24 kez havalandırırken, kalesinde ise 37 gol gördü.

Senin için hazırladığımız haberler