"Çok çılgın taraftarımız var"

05.10.2015 - 12:39 | Son Güncellenme: 05.10.2015 - 12:39

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın yeni transferleri Barış Hersek ve ABD'li Ekpe Udoh, sarı-lacivertli formayı giyecekleri için heyecanlı olduklarını söyledi.

Sarı-lacivertlilerin geçen sezonun şampiyonu Pınar Karşıyaka'dan kadrosuna kattığı Barış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, transferinden dolayı mutluluğunu dile getirdi.

Milli basketbolcu Fenerbahçe'nin başarılarında pay sahibi olmak istediğini anlatarak, şöyle konuştu:
"Burada oynayacağım için çok heyecanlıyım. Geçen sene yakalanan başarıları tekrarlamak için elimden geleni yağacağım. Fenerbahçe gibi büyük bir camiaya geldiğim için kendimi şanslı hissediyorum. Açıkçası yeni sezonda yeni oyuncularla geçen seneki başarıları yakalayacağımıza inanıyorum. Bu sene de aynı şekilde Avrupa'da Dörtlü Final oynamak istiyoruz." 

Geçen sene Pınar Karşıyaka'da şampiyonluk yaşadığını hatırlatan ve bu sezon aynı başarıyı sarı-lacivertli formayla tekrarlamak istediğini vurgulayan Barış, "Bu sene çok tecrübeli bir takım olduk. Her pozisyonda 2-3 alternatifi olan bir takım. Rekabetin üst düzey olacağı bir ekibiz. Bu da başarıyı getirecektir. Her zaman takımım için sahada en iyisini vermeye çalışıyorum. Taraftarın müthiş desteğiyle bu sene kupaları kazanacağız" ifadelerini kullandı.

"Obradovic'le çalışmak büyük zevk"
Barış, sarı-lacivertlilerin başantrenörü Zelkjo Obradovic'le çalışma fırsatı bulduğu için çok şanslı olduğunu belirtti.

Daha önce Obradovic'e karşı hep rakip olduğunu anlatan Barış, "Onu rakipken sahada görüyorduk. Onunla çalışma fırsatı bulduğu için çok mutluyum. Böyle bir koçla çalışmak çok güzel bir duygu. Obradovic'le çalışmanın ayrı bir zevk olduğunu gördüm. Çok kaliteli bir teknik ekibimiz var. Onların dediklerini yaparsak çok başarılı oluruz" değerlendirmesinde bulundu.

A Milli Basketbol Takımı hakkında da konuşan Barış Hersek, Avrupa Basketbol Şampiyonası'yla ilgili, "Genel olarak bakarsak istediğimizi alamadık. Daha yüksek hedeflerimiz vardı. Çok zorlu bir gruptan çıktık ama kesinlikle daha iyisini yapabilirdik" diyerek sözlerini tamamladı.

Udoh: "Fenerbahçe'de oynamak benim için büyük imkan"
Sarı-lacivertlilerin, Amerikan Basketbol Ligi'nden (NBA) kadrosuna kattığı ABD'li oyuncu Ekpe Udoh, Fenerbahçe'de oynamanın kendisi için şans olduğunu dile getirdi.

Kariyerinin çok büyük kısmını ülkesinde geçiren Avrupa'da sadece NBA'in lokavt döneminde 2011 yılında İsrail'in Bnei Herzliya takımına  giderek bir maç oynayan Udoh, şunları kaydetti: "Fenerbahçe'de oynamak benim için büyük bir fırsat. Avrupa basketboluna tekrar kendimi gösterme şansı bulduğum için heyecanlıyım. Bu şansı iyi değerlendirmek istiyorum. Fenerbahçe'nin geçen sezon Avrupa'da Dörtlü Final oynadığını biliyorum fakat Avrupa basketbolunu fazla takip edemedim. Daha çok tanıdığım oyuncuları takip ettim Avrupa basketbolunda. Benim için önemli olan bütün kupaları kazanmak. Kariyerimi burada kupalarla geliştirmek istiyorum."

NBA'de Golden State Warriors, Milwaukee Bucks ve Los Angeles Clippers formaları giyen başarılı pivot, THY Avrupa Ligi'nde ilk defa oynayacağını belirterek, "Bu ligde oynamak beni heyecanlandırıyor. NBA'de son 2 sezonda yeterince süre alamadım. Basketbol oynamaktan tekrar keyif almak istiyorum" dedi.

Fenerbahçe taraftarını "çılgın" olarak nitelendiren Udoh, "Sosyal medya bana taraftarlar hakkında fikir veriyor. Daha görmedim ama anladığım kadarıyla çok çılgın taraftarımız var. Salonu dolu görünce harika olacaktır" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler