"Çok fazla kredimiz yok"

21.06.2020 - 21:14 | Son Güncellenme: 21.06.2020 - 21:14

Kasımpaşa Teknik Direktörü Fuat Çapa, 2-0 kazandıkları Fenerbahçe maçıyla ilgili konuştu.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Fuat Çapa, "Maçtan önce de söyledim. Bu hafta aldığımız sonuç bizi şu an için sevindiriyor. Rakiplerimizin alacağı sonuçlar tabloyu değiştirebiliyor. Önemli bir galibiyet aldık. Çok fazla kredimiz yok. Sadece puan olarak değil, özgüven açısından da önemliydi. Fenerbahçe beklentilerin altında ama büyük kulüp. İlk devrede bunu gördük. İlk devre bizim için iyi geçmedi. İkinci devre daha iyi, ne yaptığını bilen bir Kasımpaşa vardı. Golü de doğru bir anda bulduk. Üstünlüğü saha içinde doğru paylaşımla sağladık" dedi.

Fenerbahçe'yi iyi analiz ettiklerini dile geitiren Çapa, "Rakibin öne çıkacağını biliyorduk. Zaafları değerlendirebilmek için Yusuf ve David'i düşündük. O alanları değerlendirebilecek isimlerdi. Zor oldu. Ama çok önemli bir galibiyet oldu. Futbolcularla iletişimin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu kadar yabancı oyuncunun oynadığı ligde direkt iletişim kurmam bir artı. Yeni bir takımız. Oyuncularımızı ligi tam bilmiyor. Rakipleri bazen bilmiyorlar. Analizleri versek bile bazen olmayabiliyor. Bugün kenardan, diğer haftalara nazaran daha fazla devreye girdik. Bu da oyunla alakalı" ifadesini kullandı.

Çapa, basın toplantısında ise şunları söyledi:

''Dünkü alınan sonuçlardan sonra bugünkü maçın değeri bir kat daha artmıştı. Maçtan sonra galip geliyorsun, sıralamada yükseliyorsun, sonra bir daha hesap yapıyorsun. Çok kredimiz yok. O açıdan maçları bu bilinç ve ciddiyetle oynuyoruz. İlk devre özellikle Fenerbahçe'nin daha atak olduğunu söyleyebiliriz. Bizden daha iyi pozisyonlara girdiler. Biz de 1-2 pozisyon yakaladık.''

''Önemli bir galibiyet''

İkinci devre oyunu çevirebileceğimizi biliyorduk. Ferdi'nin hareketliliğini durdurduk. Golü attıktan sonra oyun istediğimiz şekline dönüştü. Rakibin önde oynayacağını ve boş alan bırakacağını biliyorduk. Değişiklikleri de buna göre yaptık. Hamlelerimizle de istediğimize ulaştık. Önemli bir galibiyetti. Rakibimiz son 3 maçta belki de en iyi oyununu oynamıştı. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Sıralamada biraz daha yukarılara bakmaya başladık. Ama arada sadece 1 galibiyet fark oluyor. Gençlerbirliği maçı bizim için 3 puandan fazla bir maç olacak. Galibiyetin tadını çıkaracağız. Sonra da diğer maçın çalışmalarını yapacağız.
 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler