"Çok güvendiğim ve irdelemediğim konularda pişmanlıklarım var"

14.06.2020 - 14:03 | Son Güncellenme: 14.06.2020 - 14:03

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 'Bırakmam Seni' kampanyasının detaylarını açıklarken, Fikret Orman yönetimindeki pişmanlıklarını anlattı. Çebi yaptığı açıklamada, "Geçmiş dönemdeyken çok güvendiğim ve irdelemediğim konularda pişmanlıklarım var" ifadelerini kullandı.

"Çok güvendiğim ve irdelemediğim konularda pişmanlıklarım var"

Kulüplerin artık israf yapmaması gerektiğini vurgulayan Ahmet Nur Çebi, "Salgından önce de Beşiktaş'ın ekonomik durumu sağlıklı değildi. Koronavirüsten sonra yayın gelirlerimiz ve taraftar gelirlerimiz durdu. Bankalarla yapılan ağır bir sözleşme var. Kaynaklarımız oraya yönlendiriliyor. Şu an gelen bir kaynak yok, oraya da para gitmiyor. Sezon bittiğinde de oyuncularla görüşmeleri yapacağız. Umarım pozitif gelişmeler olur. Artık kulüplerin israfa son vermesi gerekiyor. Öz kaynaklardan çaresini üretmeli. Genç çocukları bulursunuz, getirip yetiştirirsiniz. Siz yönetici olarak dar imkanlarla, genç çocuklarla şampiyon oluyorsunuz bu emeğinizin sonucudur. Yoksa uçaklarla 5 milyon vererek aldığınız şampiyonluk bu kadar kıymetli değil" sözlerini kullandı.

"Varsa kusurlarımız hesap vereceğiz"

Beşiktaş'ta geçmiş yönetimlerin her zaman desteklenmesi gerektiğini ifade eden Çebi, "Bütün kaynaklarımızın, büyüyen borçlarımıza karşılık bankalara temlik edildiğini gördük. Bunun böyle olduğunu bilmiyordum. Başkan basketboldan da, futboldan da sorumludur. Yönetici futboldan ilgileniyorsa başkalarını bilemez. Haberdar olmadığım konulardan, haberdar olduğum söyleniyor. Bu doğru değil. Ben bunu bilerek gelmedim. Banka ile yapılan sözleşmede bütün gelirlerin temlik edildiğini bilmiyordum. Ben kaçtım mı? Ben yine buradayım. Ben geçmişi bırakmayacağım. O geçmişin içerisinde ben de varım. Denetliyoruz o dönemleri. Varsa kusurlarımız hesabını vereceğiz. Kulüplerin tek bir kurtuluşu var. Geçmişin konuşulmasına ar etmeyeceğiz. Gelecek olanların beni denetlemesini istiyorum. Yapacağımız hatanın bedelini maddi ya da manevi olarak ödeyeceğiz" dedi.

"İçinde olmadığım konularda anılmak..."

Fikret Orman yönetimindeyken çok inandığı ve güvendiği bazı konuları irdelemediği için pişman olduğunu söyleyen Çebi, "Ben ilk geldiğimde icralarla uğraştık. 14 ay içinde kulübü toparladık. Stadyum yıkıldı ve ihale komisyonunu 3 ay yönettim. 3-4 tane ihale yaptım ve ardından ben Ümraniye'ye gönderildim. Ardından Bilic, Şenol Güneş ve şampiyonluklar. Son 3 yılda transferlerin içinde hiç olmadım. Ben son seçimden önce icra kurulu başkanlığına getirildim. İcra kurulunun borçlanma görevi yok. Satın alma işlemlerine bakar. Bu da artık kabak tadı verdi. İçinde olmadığım konular hakkında anılmak... Yok Ümraniye'de prim dağıtılmış ben almışım! Bir muhalefet oluşmuş. Bir bırakın işimizi yapalım. Kampanya başladı ve bir kesim sessiz kaldı. Onlardan destek beklerdim. Hani o 'Geçmişi konuşma' diyenlerden hiç ses çıkmıyor. Beklerdim onların konuşmalarını" şeklinde konuştu.

"Kampanya nefes almamızı sağlayacak"

'Bırakmam Seni' kampanyası hakkında konuşan Başkan Çebi, "Bağış kampanyasının manevi tarafı önemli. Parasal anlamda da önemli. SMS yoluyla bize 200 binden fazla geldi. Miktar olarak da önemlidir bu. İmkanı olmayan taraftarlar için SMS önemli ama maddi imkanı olanların hesap numaralarımıza destek vermesini bekliyoruz.

Bu kampanya devam edecek. Dolayısıyla en az 6 ay, 1 yıl akıcı bir gelire ihtiyacı var. 3 milyar borç var, faizi 450 milyon TL. Önümüzde 2 yıllık sözleşmeler var. Bu ücretler çok yüksek. Bu kampanya borçlarımızı bitirmeyecek. Nefes almamızı sağlayacak" dedi.

Fikret Orman kampanyaya destek verdi mi?

Fikret Orman kampanyaya destek vermek için sizi aradı mı, sorusuna cevap veren Çebi, "Bu konulara girmeyelim" yorumunu yaptı.

"Bağımsız bir Beşiktaş"

En büyük isteğinin Beşiktaş'ı bağımsız yapmak olduğunu açıklayan Ahmet Nur Çebi, "Benim bir davam var. Beşiktaş'ı bağımsız kılmak istiyorum. UEFA'ya dakika başı hesap vermekle uğraştım 7 sene. Böyle bir şeyi yaşamak istemiyorum. UEFA'ya gidip de 'Zarar eden bir kurumuz, bizi affedin' gibi taahhütlerin altına girmek istemiyorum. Geliri kadar gider yapabilecek olan bir yapıyı tercih ediyorum. Spor başarıyı istiyorum. Bu kupanın kaldrıldığı senenin ertesinde bankadan kredi almak istemiyorum.

Sergen Yalçın, Beşiktaş taraftarı için bir şans. Kendisi öze dönüş politikasına destek veriyor. Bu konuda el sıkıştık. Taraftarın iyi günde de, kötü günde de kulübün yanında olacağını biliyoruz. Dün istekli olan kazandı. 2.5 ay bize pek iyi gelmemiş. Kötü başladık, iyi bitireceğiz. Dün taraftar burada olsaydı, Antalyaspor maçı farklı biterdi. Biz burada dün eksikle oynadık" dedi.

Caner Erkin ve Gökhan Gönül'ün sözleşmesi uzatılacak mı?

Gelecek sezonun planlaması hakkında da konuşan Başkan Çebi, "Altyapıdan gelen oyuncularımızı oynatmak istiyoruz. Dün 2 tane oyuncumuz oynadı. Bence iyi de oynadılar. Kişi 31, 32 yaşına gelmiş; 3 yıllık sözleşme imzalıyor sonra ortada yok. Bir kısmı altyapıdan, bir kısmı da genç ve dışarıdan yakaladığımız oyuncular istiyoruz. Bunların da tamamını Sergen hocadan bekliyoruz. Onunla bu vizyonda el sıkıştık. O da biraz araştırıp bulacak. Bu işi el birliği ile yapacağız. Sabra ihtiyacım var. Enkaz edebiyatı diyorlar... Peki nasıl anlatacağız? Futbolcularımın maaşlarını öderken zorlanıyorum. Personellerin maaşlarını şubat sonuna kadar ödedik. İnsanların ödemelerini yapmaya çalışıyoruz. Onları üzgün görmek bizi üzüyor. Ben buraya geldiğimde 100 milyon TL verdim. Bu tür giriş çıkışlar yapıyoruz. Ben para verdikçe keyif alan insanlar var. Kendi kendine yetecek bir kulüp yaratmamız gerekiyor.

Futbolculara, salgının yarattığı sıkıntıdan dolayı desteğe ihtiyacım olduğunu söyledim. Onlardan temmuz sonunda cevap istedim. Caner ve Gökhan ile oturup konuşacağız. Şartlar olursa devam edeceğiz. Hocanın oynamak istediği herkesle oturup konuşacağım. Hocanın oynamak istemediği oyuncularla da anlaşıp yollarımızı ayırmak istiyoruz. Futbolun doğasında bu var. Teknik direktör Sergen hoca. Başarıyı o getirecek" şeklinde konuştu.

"Talisca'nın gelmesini isterim"

Abdullah Avcı'nın maaşının ödenmeye devam ettiğini ifade eden Çebi, "Kampanya başladıktan sonra hocayla konuşmadık. Bu bir gönül meselesi. Abdullah hoca iyi bir hocadır. Kıymetli bir yeri vardır. 30 milyon TL tazminatımdan vazgeçtim derse mutlu olurum ama böyle bir şey demek zorunda da değil. Zaten kontratında yazıyor, iş bulana kadar olan maaşlarını ödemekle kulüp mükellef. 3 yıllık kontrat ve devam ediyor.

Talisca bütçemizin içine sığarsa ben gelmesini isterim. Quaresma çok önemli bir futbolcu ama o defter kapandı. Daha yeni dünyaya, genç çocuklarla yola devam etmek istiyoruz. Beşiktaş'tan gidenler burayı çok seviyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler