"Çok önemli bir galibiyet aldık"

09.11.2016 - 10:05 | Son Güncellenme: 09.11.2016 - 10:05

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda deplasmanda Rus ekibi Avtodor Saratov'u 76-74 mağlup eden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Nenad Markovic, rakip sahada alınan galibiyetlerin çok önemli olduğunu belirtti.  

Markovic, FIBA Şampiyonlar Ligi'nin internet sitesinde yer alan açıklamasında, dünkü maçta kolay sayı üreten rakipleri karşısında ilk yarıda gerekli direnci gösteremediklerini ifade etti. 

Üçüncü periyotta çok iyi oynadıklarını vurgulayan Markovic, şunları kaydetti:

"Üçüncü periyotta bu tarz takımlara karşı nasıl oynayacağımızı gösterdik. 29-15 önde tamamladığımız üçüncü periyot maçı belirledi. Yaptığımız hatalarla rakibin bizi yakalamasına fırsat verdik. İki takım da maçı kazanabilirdi ama biz daha şanslıydık ve daha fazla odaklanmıştık. FIBA Şampiyonlar Ligi'nde her galibiyet önemli ancak deplasmandaki galibiyetler daha önemli. Saratov'u burada yenmek kolay değil, iyi takımlar ve iyi basketbol oynuyorlar. Sakatlıklardan dolayı bazı Türk oyuncularımızın olmamasına rağmen çok önemli bir galibiyet aldık."

Galibiyet Ponitka ile geldi

Pınar Karşıyaka'da Brown, Avtodor Saratov karşısında 22 sayı, 9 ribaunt ve 9 asistlik performansıyla dikkati çekti. Müsabakayı 18 sayı ile tamamlayan Ponitka, son saniyede attığı basketle takımına galibiyeti getirdi.

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda 4. haftanın son karşılaşması bugün Umana Reyer ile Maccabi Rand Media arasında oynanacak. Bu sezon toplamda üçüncü, deplasmanda ise ikinci galibiyetine ulaşan Pınar Karşıyaka, maç fazlası ve averajla ikinci sırada yer alıyor.

Yeşil-kırmızılı ekip, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 12 Kasım Cumartesi günü TED Ankara Kolejliler'e konuk olduktan sonra FIBA Şampiyonlar Ligi'nde 16 Kasım Çarşamba günü Erman Kunter'in çalıştırdığı Le Mans'la İzmir'de karşılaşacak.

Senin için hazırladığımız haberler