Çok sert hakem açıklaması: "Taş üstünde taş bırakmam"

04.02.2021 - 22:35 | Son Güncellenme: 04.02.2021 - 23:23

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, A Spor'a özel açıklamalarda bulundu. Başkan Çebi ara transfer döneminden bahsederken Mandzukic transferinin neden olmadığını açıkladı. Peki siyah beyazlı yönetim, Dorukhan Toköz'le sözleşme yenilemek istiyor mu? İşte detaylar...

Çok sert hakem açıklaması: "Taş üstünde taş bırakmam"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi gündeme dair açıklamalar yaptı.

"Giden oyuncuların yerini doldurmak öncelikti"

Transfer dönemi hakkında bilgi veren Çebi, "Göreve geldiğimizden bu tarafa sadece 1 normal transfer dönemi ve ara transferde söz sahibi olabildik. Yaz sezonunda giden futbolcularımız oldu, onların yerlerini doldurmamız lazımdı, önceliği onlara verdik. Elneny yerine Josef, Gökhan Gönül'ün yerine Rosier, Caner'in yerine N'Sakala, Welinton getirildi. Burak gitti, yerine Aboubakar geldi. Ghezzal'ı getirdik, Larin de transfer sayılır. Ljajic, takımımızın en meşhur ve en yüksek maaş alanlarından birisi" dedi.

"Çok fazla transfer yapmamayı prensip edindik"

Ara transfer döneminde transfer yapmanın sağlıklı olmadığını ifade eden Çebi, "Ara transferde çok fazla transfer yapmamayı prensip edindik. Cenk Tosun'u getirdik. Beşiktaş'ta çok önemli işler yapmış ve Türk transfer tarihinde en yüksek ücretle Premier Lig'e gitmiş bir futbolcudur. Geçen yaz sezonunda transferini istediğim biriydi, kafamdan hiç çıkmadı. Hulk ve Mandzukic gündeme geldi. Yapılacak transferin Beşiktaş'ı zor durumda bırakmaması lazım. Beşiktaş'ın zarar görmeyeceği transferlerin yapılması gerekiyor. Bu sıkıntıların sebebi gelişi güzel transferler yapılması" şeklinde konuştu.

"Maaşıyla aradaki farkı ödeyeceğimiz kontratta yazıyor"

Abdullah Avcı ile yapılmış uzun kontratın hata olduğunu vurgulayan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Abdullah Avcı ile yapılmış kontrat uzun vadeli yapıldı. Ben olsam 3 yıllık anlaşma imzalamam. Onlar kontratı feshedip gidebiliyor ama kulüp eli kolu bağlı bunları izliyor. Maaşıyla aradaki farkı ödeyeceğimiz kontratta yazıyor. Bizden bu parayı istemeyeceğini umuyorum. Onunla bir noktaya geleceğimize inanıyorum. Beşiktaş'a zarar vermek isteyeceğini sanmıyorum" dedi.

Dorukhan'la sözleşme uzatılacak mı?

Kiralık ve sözleşmesi sona erecek oyuncular hakkında konuşan başkan, "Başarılı olan futbolcularla kontratları uzatmak istiyoruz. Cenk Tosun'u daha sonrası için de düşünüyorum. Dorukhan ile uzlaştık, ancak menajerlerinin araya girerek yurtdışında futbol oynamak istemesini öne çıkardılar. Teklifimize imza atarsa atar, atmazsa atmaz. Önüne koyulan sözleşmeyi imzalamayan futbolcularla devam edeceğimizi düşünmüyorum. Mandzukic'te de böyle oldu. Beşiktaş'a zarar verecek hiçbir kontrata imza atmam. Dorukhan oynasın isteriz ama zorla güzellik olmaz" dedi.

"Fenerbahçe'ye gitmesi rahatsız eder"

Dorukhan Toköz'ün Fenerbahçe'ye transfer olmasının kendilerini rahatsız edeceğini ifade eden Çebi, "Dorukhan'ın Fenerbahçe'ye gitmesi rahatsız eder ama bir kuruş daha yukarı çıkmam. Benim bildiğim kadarıyla kesinlikle yurtdışında oynama şansını elde edersek gitmeyi düşünürüz dediler. Bu ay sonuna kadar ya bu iş bitecek yada Dorukhan başka takımda oynayacak" ifadelerini kullandı.

"Marka değerimiz kaybediyor"

Antalyaspor maçı hakkında konuşan Çebi, "Biz şampiyonluk hedefimizden hiç vazgeçmedik. Çok pahalı futbolcuyla bu işler olmuyor. Bu bir ruh işi. Son iki maçta 5 puan kaybettik. Beni tedirgin eden, futbolun zevk aracı olması gerekiyor. Bazı takımların kapalı futbol oynaması, Türk futboluna fayda sağlamıyor. Marka değerimizi kaybettiriyor. Antalyaspor maçı da bunlardan bir tanesiydi. 6-7 futbolcu geriye çekildi. Hakemin sert hareketlere taviz verdiğini gördüm. Hakem futbolun kesilmesini istemiyor diye düşündüm. Maçın yavaşlatılmasıyla ilgili tedbiri almaması beni rahatsız etti. Hakemin futbolun oynanması için kartları çıkarması gerekiyor" dedi.

Antalyaspor'un eski başkanı Ali Şafak Öztürk'ün, 'Antalyaspor - Beşiktaş maçının hakemi Alper Ulusoy'un düdüğü asılsın' sözlerine değinen Ahmet Nur Çebi, "Ali Şafak Bey benim muhattabım değil. Antalyaspor ile ilişkisi yok. Antalyaspor taraftarı olduğunu da düşünmüyorum. Hangi takımın üyesi olduğunu biliyorum. Ona mı düştü bu açıklamayı yapmak? Muhattabım değil ama başka bir kulübün bayiliğini yapmasın. Ya Antalyaspor'a geri dönsün ya da hangi kulübe ait ise formasını giysin. Bizim camiamızın adını ağzına almamasını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

"Beşiktaş'ın önü kesilecek deniyor"

Hakem tartışmalarına değinen Ahmet Nur Çebi, "Hakemlerin yaptıkları değerli bir iş. Mümkün olduğu kadar adaletli olmaları gerekiyor. Ligin en iyi futbol oynayan takımı Beşiktaş. Ancak Beşiktaş'ın önü kesilecek deniyor. Böyle bir şey olacaksa ya TFF'nin tavır ve tutumları ya da hakemlerdir. Böyle bir şey söz konusu olacaksa taş üstünde taş bırakmam. Böyle bir şey düşünmek bile istemiyorum. Umuyorum böyle şeyler olmaz" dedi.

"Sergen Hoca ile devam etmek istiyorum"

"Sergen Hoca çok başarılı bir teknik direktör" diyen Çebi, "Benim için en kolay yol, Sergen Hoca ile yola devam etmektir. Ben devam etmek istiyorum, kendisi de çok uzak değil. Hocamız isterse yolumuza devam edeceğiz. Onun da konsantrasyonu şampiyonlukta" şeklinde konuştu.

"Cenk Tosun doğru transfer"

Cenk Tosun transferine değinen Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Cenk Tosun çok doğru bir transfer. Cenk Tosun ile ilgili kimsenin aklında soru işareti olmaması lazım. Bana göre doğru transferdir. Verilen limitlerle yönetmek zorundayım. Biz şu anda doğru işler yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"Kontratların içeriğini açıklayın"

Son dönemdeki limit tartışmasına değinen Ahmet Nur Çebi, kulüplerin limitlerinin açıklanmasını istedi:

"Sürekli olarak bu ara transfer döneminde yapılan transferlerin TFF'nin lisans kurulunun koymuş olduğu limitlere uygunsuz olduğu yönünde söylemler var. Biz böyle olup olmadığını bilemeyiz. Biz her şeyi kuralına uygun götürüyoruz. Başka kulüplerin bu limitleri deldiği söylemler var. Ben buraya değinmek istedim. Lütfen TFF yetkilileri, hangi kulübün limitlerinin ne olduğunu, kimlere ne verildiğini açıklayın, hem öğrenelim hem de zan altında kalan kulüpler kurtulsun. Limitimiz belli, o rakamlar içerisinde kaldık. Lütfen çıkın bütün kulüplerin limitlerini açıklayın ve bunların nasıl kullanıldığını, kontratların içeriğini açıklayın. Bunları saklamak zorunda değilsiniz. 1 kereye mahsus olmak üzere bu sorunun konuşulmaması adına açıklanmasını rica ediyorum."

"Kampanyamız devam ediyor"

'Bırakmam Seni' kampanyasının devam ettiğini söyleyen Çebi, "Kampanyamız devam ediyor. Niyetleri olan varsa bize destek vermeyi gözden geçirsinler. Borcumuz yüksekse ödediğiniz faizler de yüksek oluyor. Kulübümüzün gelişmesini zorlaştırıyor" ifadelerini kullandı.

"Bu sıkıntı belki 1 yıl daha devam edecek"

Fikret Orman yönetimini eleştiren Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Kulübü 16.5 milyon Euroluk sözleşme yükü altında bırakıp gittiler. Birçok futbolcuyla uzun vadeli sözleşmeler yapılması kulübü ekonomik anlamda zora soktu. Biz bunları aşmaya çalışıyoruz. Bu sıkıntı belki 1 yıl daha devam edecek. Gidin diyoruz, bir yere gitmiyorlar. Kulüp buluyoruz, kabul etmiyorlar. Aldıkları maaşın 3'te 1'ini bile teklif etmiyorlar" dedi.

"Tüzüğün bana tanıdığı sürece görevimi yapmak istiyorum"

Görev süresi hakkında konuşan Çebi, "Tüzüğün bana tanıdığı sürece görevimi yapmak istiyorum. Sağlığım ve ekonomim müsaade ettiği sürece devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler