Şenol Güneş Bu Lafı Sevmese De O Futbolcuları İçin Bir Baba

Ali Bozkurt
25.08.2023 - 11:57 | Son Güncellenme: 25.08.2023 - 12:06

Dinamo Kiev'e gol atan Omar Colley'in maç sonu Şenol Güneş'i övüp "Bir baba gibi" demesi, Tolgay Arslan ile yaşanan diyaloğu akıllara getirdi. İşte detaylar.

Şenol Güneş Bu Lafı Sevmese De O Futbolcuları İçin Bir Baba

AJANSSPOR HABER

UEFA Konferans Ligi Play-off ilk maçında Beşiktaş deplasmanda Dinomo Kiev'i 3-2 mağlup ederken stoper Omar Colley de bir gole imza attı. Gambiyalı futbolcu maç sonrasında teknik direktör Şenol Güneş'i övererek, kendisini bir baba gibi kanatları altına aldığını söyledi. Bu sözler Şenol Güneş ile Tolgay Arslan arasındaki "Baba" diyaloğunu hatırlattı.

''En önemli etken Şenol Güneş''

Colley maç sonunda S Sport'a yaptığı açıklamada, "Beni Beşiktaş'a en iyi adapte eden etken Şenol Güneş oldu. Her şeyin arkasındaki beyin ve güç, hocamız. Beni bir baba edasıyla kanatlarının altına aldı. Benim Beşiktaş'taki başarılı serüvenimde, en önemli etken Şenol Güneş" dedi. 

Colley'in bir baba olarak nitelediği Güneş ise bu tür yakıştırmaları pek sevmiyor. Bunu da bizzat kendisi açıklamıştı. Güneş, Beşiktaş'ı ilk çalıştırdığı dönemde Tolgay Arslan ile olan bir diyaloğunu tüm kamuoyu ile paylaşmış ve bu da oldukça ses getirmişti.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş Bükreş'te çok BAHTİYAR!
Habere Git

''Sen benim babamsın''

2018 yılında Güneş, bir basın toplantsında şunları dedi: "Tolgay’a ‘Seni istiyorlarsa git. Seni 18’e almayacağım. Eğer ıspatlarsan alacağım’ dedim. ‘Sen benim babamsın' dedi. 'Ne babası?' dedim." Güneş'in bu açıklamaları spor kamuoyunda günlerce konuşulmuştu.

"Şenol Güneş benim babam gibi''

Güneş, "Baba" ifadesini profesyonelce bulmasa da halihazırda kadrosunda yer alan Vencent Aboubakar da ona "Baba" diyenlerden. Aboubakar da yakın zamanda verdiği bir röportajda "Şenol Güneş benim babam gibi. Asla kendini geliştirmeyi bırakmayan, müthiş bir hoca. Futbolcuların onu anlaması gerekiyor. Hocamızın istedikleri bazen oyunculara zor gelebiliyor. Ancak onu anlayabilirlerse, oyuncular çok daha iyi yerlere gelecektir" diye konuştu.

Evladım dedi tepki aldı

Öte yandan "Sen benim  babamsın" diyen Tolgay Arslan'a "Ne babası" diyen Güneş, bir futbolcusuna "Evladım" dediği için tepki aldığını da söyledi. Güneş 25 Kasım 2022'de düzenlendiği basın toplantısında "Oyuncuya, 'Evladım, koşsana' diyorum. Oyuncu bana, 'Ben senin evladın değilim' dedi. Benim niyetim, evladım olduğunu kanıtlamak değildi ama bu tarz olayları normal karşılıyorum" dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş, İstanbul'a avantajlı dönüyor
Habere Git

Türk futbolunun en büyük teknik direktörlerinden ve en açık sözlülerinden biri olan Şenol Güneş, bireysel olarak oyuncuları geliştirmesiyle de fark yaratan biri. Güneş'in geçen sezonun devre arasında transfer ettiği Omar Colley'e ilk zamanlar burun kıvrıldı. Ama Gambiyalı stoper, her geçen gün üstüne koydu. Bu sezona da çok iyi bir başlangıç yaparak, bir savunmacı olmasına karşın 6 maçta 2 gol atma başarısı gösterdi.

Omar Colley'in Trendyol Süper Lig'de Pendikspor'a attığı gol ise topun dışarıdan geldiği gerekçesiyle iptal edildi. Yan hekem, Masuaku'nun kornerden yolladığı topun dışarıdan kavis alarak ceza sahasına indiğine hükmederek bayrağını kaldırdı. Bu iptal Beşiktaş'ı isyan ettirdi. Siyah Beyazlılar, TFF'den maçın tekrarını istedi.

Senin için hazırladığımız haberler