Colts ilk deplasman galibiyetini Chicago'da aldı

05.10.2020 - 02:38 | Son Güncellenme: 05.10.2020 - 02:38

NFL'in 4. haftasında Indianapolis Colts, deplasmanda Chicago Bears'ı 19-11 mağlup etti.

Bertan ERMAN

NFL'in 4. haftasında Indianapolis Colts, Soldier Field'da Chicago Bears'ın konuğu oldu. 

Karşılaşmanın ilk sayıları Indianapolis Colts'tan geldi. Red zoneda (Tehlikeli bölge) 3. haklarında en kötü performansı sergileyen Colts'ta durum tam tersi oldu; 13 yardlık pas oyununda Philip Rivers'ın pasını yakalayan tight end Mo Alie-Cox, topu gol bölgesine taşımayı başardı. Touchdownın ardından Rodrigo Blankenship'in ekstra golü isabetli oldu ve Indiana ekibi 7-0 öne geçti. (8.08) Bears ilk 15 dakikada sayı bulamadı. 
 
Illinois ekibi, ikinci çeyrekte Cairo Santos'un 27 yard uzaktan attığı alan golüyle farkı 4 sayıya indirdi. (9.24) Indianapolis Colts, ilerleyen dakikalarda gol bölgesinin 3 yard uzağına kadar geldi. Fakat Philip Rivers'ın sol köşeye attığı pasta Alie-Cox topu tutamadı ve yön değiştirdi. Yönü değişen topu yakalayan, Chicago Bears'ın linebackerlarından Roquan Smith oldu. Ancak pozisyon tekrardan incelendi ve Smith'in ayağı dışarıda olduğu için interception geçersiz sayıldı. (3.52) Colts, üçüncü hakkında touchdown yapamadı. Son hakkında Rodrigo Blankenship'in 21 yard geriden alan golü geldi ve Lacivert Beyazlılar, farkı bir kez daha 7 sayıya çıkardı. (3.47) Indianapolis Colts, çeyreğin bitimine 6 saniye kala, Rodrigo Blankenship ile bir alan golü daha buldu ve devre arasında soyunma odasına 13-3'lük üstünlükle gitti.
 
Üçüncü çeyreğin 14 dakikasından fazla bir sürede takımlar sayı bulamadı. Ancak Colts, çeyreğin bitimine 55 saniye kala, Rodrigo Blankenship'in bir alan golü daha buldu. Farkı 13 sayıya çıkaran Indiana ekibi, son 15 dakikaya 16-3 önde girdi.
 
Savunmada da etkili olan Colts'ta çaylak safety Julian Blackmon, Nick Foles'un pasını yakalayan isim oldu ve topu aldığı noktadan 15 yardlık bir interception dönüşü yaptı. (10.59) Lacivert Beyazlılar, interception dönüşünde elde ettiği hücum serisini yine alan golü ile tamamladı. (3.47) Chicago Bears, maçtaki ilk touchdownını, son 1.35 dakikaya girilirken buldu. 16 yardlık pas oyununda Allen Robinson, Nick Foles'un attığı topu gol bölgesinde tuttu. Ekstra 2 sayıda da David Montgormery gol bölgesine girdi ve aradaki fark 8 sayıya indi. Akabinde onside kick ile topu bir kez daha kendine geçirmek isteyen Bears, bunu yapamadı. Kalan süreyi eriten Colts, mücadeleden 19-11 galip ayrıldı. Bu sonuçla Lacivert Beyazlılar, bu sezon ilk deplasman galibiyetini alırken, Bears'ın namağlubiyeti sona erdi.
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 INDIANAPOLIS COLTS 
 
Philip Rivers (QB): 29'da 16 pas mesafesi, 190 yard pas mesafesi, 1 touchdown pası
Justin Houston (DE): 3'ü solo, toplam 4 tackle, 1 sack
Julian Blackmon (S): 1 tackle, 1 interception
Rodrigo Blankenship (K): 4'te 4 alan golü ve 1'de 1 ekstra gol ile 13 sayılık katkı
 
 CHICAGO BEARS 
 
Nick Foles (QB): 42'de 26 pas isabeti, 249 yard pas mesafesi, 1 touchdown pası, 1 interception pas
Allen Robinson (WR): 10'da 7 pas yakalamada 101 yard mesafe ve 1 touchdown
 
Fotoğraf: Indianapolis Colts

Senin için hazırladığımız haberler