NFL Super Bowl'da Kansas City Chiefs ve Philadelphia Eagles kozlarını paylaşacak

Burak Alaca
31.01.2023 - 20:27 | Son Güncellenme: 01.02.2023 - 02:17

12 Şubat'ta Arizona'da düzenlenecek yılın en büyük spor etkinliklerinden olan NFL Super Bowl'da Kansas City Chiefs ve Philadelphia Eagles yüzleşecek.

NFL Super Bowl'da Kansas City Chiefs ve Philadelphia Eagles kozlarını paylaşacak

AJANSSPOR-Burak ALACA

Dünya sporunun en büyük organizasyonlarından olan Super Bowl'un bu yıl 57.'si düzenlenecek. 12 Şubat'ta Arizona eyaletindeki State Farm Stadyum'unda oynanacak karşılaşmada NFC Konferansı şampiyonu Philadelphia Eagles ve AFC Konferansı şampiyonu Kansas City Chiefs karşılaşacak.

Seri başları kapışıyor

Zorlu play-off'larda sağ çıkan ve büyük finale tırmanan iki ekip de normal sezonda bulundukları konferansı lider bitridi. NFC'de 17 maçın 14'ünü kazanan Eagles ve AFC'yi aynı dereceyle bitiren Kansas City Chiefs, Super Bowl'da en iyiyi tayin edecek.

Tarihteki ilk kardeş kavuşması

Kansas City Chiefs forması giyen tight end Travis Kelce ve Philadelphia Eagles forması giyen center abisi Jason Kelce, Super Bowl tarihinde karşı karşıya gelecek olan ilk kardeşler olacaklar. Mevcut takımları ile NFL'de birer şampiyonlukları bulunan kardeşler ligde defalarca yılın takımına seçildiler ve pozisyonlarının en elit oyuncular arasında yer alıyorlar.

İlgini Çekebilir
NFL'de rekor mağduru Matt Ryan!
Habere Git

Andy Reid için duygusal mücadele

Kansas City Cheifs'in "Big Red" lakaplı efsane koçu Andy Reid kariyerini Philadelphia Eagles çatısı altında inşa etti. 1999 yılında Eagles'ın başına gelen Reid, 2013'e kadar baş antrenörlük görevini üstlendi. Reid 2005'te Super Bowl'a çıkardığı "Kartallar" ile Tom Brady ve Bill Belichick'li New England Patriots'a 24-21 kaybetti ve kulüp adına 1966 sonrası modern dönemindeki ilk şampiyonluğunun kıyısından döndü. 

Chiefs kariyerini değiştirdi

Eagles ayrılığı sonrası 2013'te Chiefs'in başına geçen koç Reid burada kariyerinin altın dönemlerini yaşıyor. Reid yönetiminde zaman içerisinde hücumda Patrick Mahomes, Travis Kelce, Tyreek Hill ve savunmada Chris Jones, Tyrann Matheiu, Frank Clark gibi yıldızları kadrosunda toplayıp güçlü bir çekirdek oluşturmayı başaran Chiefs, 2020'de Super Bowl şampiyonluğuna ulaştı. Bu şampiyonluk "Big Red" Andy Reid'in 23 yıllık kariyerinde bir ilk oldu.

Eagles'ın Super Bowl anıları taze

Philadelphia Eagles'ın 2018'de düzenlenen Super Bowl 52'de yıllarca konuşulacak bir şampiyonluk kazandı. Takımın oyun kurucusu Carson Wentz'in sakatlığı nedeniyle finale yedek quarterback Nick Foles ile çıkmak zorunda kalsa da, Tom Brady'li New England Patriots'u 41-33 mağlup etti ve süpriz bir şampiyonluk yaşadı. Maçın MVP'si 373 yard, 3 tocuhdown pası ve bir touchdown tutuşu ile Nick Foles oldu.

İlgini Çekebilir
NFL'in Kartal'ı yeniden semalarda!
Habere Git

Kartal Sirianni ile kanatlandı

Philadelphia Eagles 24 Ocak 2021'de takımın baş antrenörlük görevine Doug Pederson'un yerine Indianapolis Colts'un ofansif koordinatörü Nick Sirianni'yi getirdi. İlk sezonunda Eagles'ı 9-8'lik derecesi ile wild card'a sokan Sirianni bu etapta Tom Brady'li Tampa Bay Buccaneers'a boyun eğdi. Bu sezon ise hem hücumda hem de savunmada elit bir takım haline geldi. Hücum ve savunma kadrosunda Jalen Hurts, Devonta Smith, AJ Brown, Fletcher Cox, Brandon Graham, Darius Slay ve daha bir çok yıldızı barındıran Eagles tüm NFL ekipleri için korkutucu bir rakip.

Rihanna sahne alacak

Her yıl devre arası şovları ile dünyanın gündemine oturan Super Bowl'da bu sene 9 tane Grammy ödülü olan Barbadoslu pop yıldızı Rihanna sahne alacak. 2018'de müziğe ara veren ve 2019'da çıkması beklenen albümünü çıkarmayan Rihanna'nın sahnelere dönecek olması müzik severlerde büyük heyecan uyandırdı.

Super Bowl S Sport'ta

13 Şubat'ta oynanacak karşılaşma Türkiye saati ile sabaha karşı 02.30'da başlayacak. Dünya sporunun gözdesi Super Bowl geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da S Sport ekranlarından izleyici ile buluşacak.

İlgini Çekebilir
Nefesler tutuldu! En pahalı final için sahaya çıkıyorlar
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler