Comolli ilk transferini bitiriyor! Cocu'nun eski öğrencisi...

24.06.2018 - 09:31 | Son Güncellenme: 24.06.2018 - 12:31

Orta saha transferi için girişimlerini sürdüren Fenerbahçe, Cocu'nun PSV'den öğrencisi Marco van Ginkel transferinde büyük aşama kaydetti.

Comolli ilk transferini bitiriyor! Cocu'nun eski öğrencisi...
Teknik direktörlüğe getirdiği Philip Cocu ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Fenerbahçe, ilk transferini de bitirmek üzere...
O isim de Cocu'nun eski öğrencisi Marco van Ginkel'den başkası değil.
Gelen haberlere göre, Cocu Fenerbahçe ile anlaşma aşamasındayken geçen sezon PSV'nin şampiyonluğunda büyük rol oynayan 25 yaşındaki orta sahanın da alınmasını istedi.
Sportif direktör Damien Comolli'nin de bunun üzerine Hollandalı futbolcu için hemen çalışmalara başladığı kaydedildi.
Geçen sezonu PSV'de kiralık geçiren Van Ginkel için İngiltere'ye çıkarma yapan Comolli'nin, oyuncunun kulübü Chelsea ile masaya oturup, tekrar kiralanması yönünde büyük ölçüde anlaşma sağladığı kaydedildi.
Fransız futbol adamının, Cocu faktörü nedeniyle Van Ginkel'le de kısa sürede el sıkıştığı bildirildi.
Merkez orta saha pozisyonunda oynayan 1.86 boyundaki boyundaki Ginkel'in birkaç gün içinde imza için İstanbul'a gelebileceği ifade edildi.
Hollanda basını yazmıştı Cocu'nun Fenerbahçe ile anlaşma durumunda Van Ginkel'in de sarı-lacivertli takımın yolunu tutacağı daha önce Hollanda basınında da yer bulmuştu.
De Telegraaf gazetesinden Mike Verweij imzalı haberde "Eğer Cocu Fenerbahçe'nin başına geçerse Marco van Ginkel'i de yanında götürür. Cocu'nun oyun sisteminde Ginkel'in önemli bir yeri var" yorumu yapılmıştı.
Daha önce 4 kez kiralandı Futbola Vitesse altyapısında başlayan Van Ginkel, burada A takıma yükseldikten sonra dikkat çeken bir performans sergileyince 2013- 14 sezonu başında 9.4 milyon euro'ya Chelsea'ye transfer oldu.
Fakat Ada'da beklenen çıkışı yakalayamayan oyuncu bir sonraki sezon Milan'a kiralandı.
İtalya'da 17 maçta 1 gol, 3 asistle ligi tamamlayıp sonraki sezon Stoke City'ye gönderildi. Stoke'ta da 17 maça çıkıp skor üretemedi.
Sonrasında üst üste 2 sezon Cocu'nun takımı PSV'ye kiralanıp beklenen patlamayı Cocu ile yaptı. PSV'de toplam 64 maça çıkan tecrübeli orta saha toplamda 31 gol, 10 asist üretti.
Kulüp kariyerinde 226 karşılaşmada forma giyen oyuncu, toplam 56 gol, 32 asistlik performans sergiledi; milli takımda ise 8 maçta oynayıp skor üretemedi.

Comolli'nin Chelsea'li yöneticilerle satın alma opsiyonlu kiralık olarak anlaştıı bildirildi. Ginkel'in piyasa değeri 12 milyon euro civarında. (Fotomaç)

Senin için hazırladığımız haberler