Eski Fenerbahçe Sportif Direktörü Comolli Toulouse İle Fransa Kupası'nı Aldı

Akın Ungan
30.04.2023 - 00:41 | Son Güncellenme: 30.04.2023 - 01:04

Eski Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli, Toulouse Başkanı olarak kupa kazandı. Fransa Kupası finalinde Nantes'i 5-1 yenen Toulouse şampiyon oldu.

Eski Fenerbahçe Sportif Direktörü Comolli Toulouse İle Fransa Kupası'nı Aldı

AJANSSPOR HABER

Eski Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli'nin başkanı olduğu Toulouse, Fransa Kupası'nda şampiyon oldu. Finalde Galatasaray'ın Mısırlı forveti Mostafa Mohamed'in kiralık olarak formasını giydiği Nantes ile karşı karşıya gelen Toulouse, mücadeleyi 5-1 kazanmayı başardı.

Toulouse hızlı başladı! Costa ile erken 2 gol

Toulouse, finale hızlı başlayan taraf oldu. Costa, 4 ve 10. dakikalarda bulduğu gollerle takımını 2-0 öne geçirdi. 4. dakikada Boomen'in sağ kanattan kullandığı kornerde Costa kale ağzından Girotto'nun üzerinden düzgün bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi.

10. dakikada ise Boomen'in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta savunmanın müdahalesiyle top arka direğe açıldı. Spierings arka direkten topu kale ağzına çevirdi. Costa yine doğru yerde durup kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

İlgini Çekebilir
Fener, FERDİ ile YENDİ
Habere Git

Dallinga attı 3 oldu

Dallinga, farkı 3'e çıkaran golü attı. 23. dakikada Suzazo'nun sol kanattan savunmanın arkasında sol ayağıyla gönderdiği enfes pasta Dallinga ceza sahasında topun dibine girip kalecinin üzerinden aşırtma vuruşla ağları havalandırdı.

Dallinga tekrar sahnede!

Dallinga, 31. dakikada tekrar sahne alarak, 4. golü attı. Chaibi sol iç kulvarda koşusunu gösterip aldığı topla birlikte ceza sahasına girer girmez şutunu çekti. Kalecinin çeldiği topu kale ağzında rahatça ağlara gönderdi.

Nantes 75'te cevap verdi

Nantes'te Centonze, Nicolaisen'in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Blas, sol ayağıyla kalenin ortasına çektiği sert şutta topu filelere gönderdi. Skor, 4-1 oldu.

İlgini Çekebilir
Lider Betis'e patladı!
Habere Git

Son sözü Aoukhlal söyledi

Aoukhlal, 79. dakikada skoru 5-1 yaptı. Boomen'in yayın üzerinden kullandığı serbest vuruşta top barajın altından Ratao'nun önüne düştü. Savunmanın uzaklaştırdığı topu Aoukhlal yayın üzerinden sağ ayağıyla kaleye gönderdi. Kaleci Lafont, yine çaresiz kaldı.

Fenerbahçe'nin eski sportif direktörü başarılarla dikkat çekiyor

Eski Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli, Toulouse Başkanı olarak başarılara imza atıyor. Geçtiğimiz sezon teknik direktör Philippe Montanier ile takımı Ligue 2'den Ligue 1'e yükseltmeyi başaran Comolli, bu sezon ise Fransa Kupası'nı kaldırdı.

Damien Comolli, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tarafından Haziran 2018'de sportif direktör olarak göreve getirilmiş fakat gelen tepkiler üzerine Ocak 2020'de görevinden ayrılmıştı.

Falette transferine taraftardan tepki geldi, Comolli "Bem yapmadım" dedi

Fenerbahçe'de Simon Falette'in transfer edilmesi sonrası sarı lacivertli taraftarlar sosyal medyada sportif direktör Damien Comolli'ye büyük tepki  göstermiş ve Comolliİstifa etiketini trend topic yapmıştı. Ancak Comolli daha sonra bir Twitter hesabı açarak bu transfer sürecinin hiçbir yerinde olmadığını ve bunu başkanın yaptığını açıklamıştı.

O tweet ayrılığa götürdü

Comolli daha sonra verdiği röportajda ise daha önce de istifa ettiğini fakat kabul etmediğini, Fenerbahçe'den ayrılık sürecinde attığı bu tweetin etkili olduğunu açıkladı.

Senin için hazırladığımız haberler